Af - 05/04-17 12:01

Få 120.000 kroner for at ligge i sengen i to månederFå 120.000 kroner for at ligge i sengen i to måneder

Endnu et drømmejob har set dagens lys.

Bildstrecke im Grossformat »
Et af de sværeste krav er uddannelsen. For at blive optaget som astronaut i Europa skal du have en forskeruddannelse inden for et naturvidenskabligt fag og have arbejdet som forsker i en periode, fortæller Michael Linden-Vørnle, der er astrofysiker og chefkonsulent ved DTU SPACE. Klik videre for at finde ud af, hvor mange år, du skal bruge på uddannelsen. Fortsættes fra forrige billede: Uddannelsen tager: Ni år i folkeskolen, tre år i gymnasiet, fem år på en kandidatgrad, tre år for at få en Ph.d.grad + et par års erhvervserfaring. Det vil altså sige, at du minimum skal bruge 20,5 år, før du kan blive optaget som astronaut i Europa. Der er dog nogle uddannelser, hvor du fra en bachelorgrad kan gå direkte videre til en Ph.d. I det tilfælde skal du minimum bruge 17,3 år for at blive astronaut. Du er først fem-seks år, når du lander i folkeskolen, og dermed har du ikke meget tid til fejl eller fjumreår. I Europa bliver astronauterne nemlig kun udtaget, hvis de er mellem 27-37 år. Din højde skal ligge mellem 153-190 centimeter. - Du behøver ikke være super veltrænet, men du skal have en krop, der kan blive trænet i en fornuftig form, siger Michael Linden-Vørnle. Du skal have en god, stærk psyke. - Du skal have evnen til at multitaske, siger Michael Linden-Vørnle til metroxpress. Den Europæiske Rumorganisation (ESA) skriver på deres hjemmeside, at man med få ord kan beskrive deres astronauter: "Flyvende akademikere med stærk motivation og gode samarbejdsevner."

I galleriet øverst: Her er de krav, der skal opfyldes, hvis man vil være astronaut.

Haves: 120.000 kroner.
Søges: Personer, der vil ligge ned i 60 dage.

Franske rum-forskere leder i disse dage efter 24 kandidater, der sammenlagt skal kunne tage tre måneder ud af kalenderen. Personerne skal være i alderen 20 til 45 år, de skal have et perfekt helbred - fysisk aktive, ingen allergier, BMI på mellem 22 og 27 - og de skal alle være mænd.

Er du en eventyrlysten natteravn? Her er dit drømmejob
Er du en eventyrlysten natteravn? Her er dit drømmejob

Drømmejob? Det skal der til for at blive picker på natklub
Drømmejob? Det skal der til for at blive picker på natklub

Forsøgspersonerne skal hver især ligge i en seng 60 dage i træk - også når de skal "forrette deres nødtørft" - og både før og efter skal de over to uger gennemgå en række tests.

Når de franske forskere fra Instituttet for Rum-Medicin og -Fysiologi søger personer, der er villige til at ligge på langs i to måneder, skyldes det, at de vil undersøge effekten af længere tids inaktivitet, som man ser det, når astronauter flyver rundt i vægtløs tilstand ude i rummet.

- De frivillige må være forberedt på, at de skal kunne spise, vaske sig og gå på toilettet samtidig med, at de ligger i sengen. Reglen er, at mindst én skulder skal være i kontakt med selve sengen, fortæller chefforsker Dr. Arnaud Beck til det franske medie 20 minutes.

Er du interesseret i jobbet, og passer du på beskrivelsen, så kan du søge det her.

Nikita Klæstrup: Jeg har fået drømmejobbet
Nikita Klæstrup: Jeg har fået drømmejobbet

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nye Anja og Viktor-stjerner søges:...
bt.dk
Se det: Her gør hun det - bliver OL's...
bt.dk
Kræver hård straf til sexhypnotisør:...
bt.dk
Kvinde fundet liggende på banegård:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx