Af David Andersen - 12/03-18 11:58

Medie: Strikning hjælper på blodtrykket og modvirker depressionMedie: Strikning hjælper på blodtrykket og modvirker depression

Det er kendt som en gammelkone-hobby, men alle burde gøre det, mener organisation.

storybild

Hvis lægerne udskrev strikkeordrer til deres patienter, hvilke det engelske sundhedsvæsen spare millioner af pund hvert år.

Sådan lyder den opsigtsvækkende besked fra organisationen 'Knit for Peace' (Strik for fred) som hvert år sender tusindvis af kasser med strikket tøj til verdens udsatte.

På baggrund af bl.a. udsagn fra 15.000 frivillige, der alle har det til fælles, at de strikker, mener de sig overbeviste om, at der er en direkte forbindelse mellem strikning og sundhed, skriver The Telegraph.

De opdagede nemlig, at strikning er lige så afslappende som yoga, distraherer fra kroniske smerter som gigt, booster velvære, sænker blodtrykket og holder hjernen skarp. Samtidig modvirker det ensomhed og får ældre til at føle sig gavnlige for samfundet, skriver The Telegraph.

Organisationens påstande bakkes op af et studie på den respekterede Mayo Clinic i USA, hvor forsøgspersoner på 70 år og opefter oplevede styrkede kognitive evner, hvilket modvirker udviklingen af Alzheimers, i forbindelse med strikning.

»Vi fandt overraskende meget research, som påviser sundhedsfordelene ved strikning. Mere overraskende er, hvor ukendt forskningen er, siger Dame Hilary Blume fra organisationien 'Knit for Peace'.

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Højt trusselsniveau i Frankrig:...
bt.dk
Verdens tredjestørste butik på vej...
bt.dk
DR-ansat rasede over DR-program: 'Det...
bt.dk
BTs Formel 1-korrespondent: Så mange...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx