Af Ritzau - 07/05-17 07:01

Ambassadør: Franskmænd vil se enden på intens valgkampAmbassadør: Franskmænd vil se enden på intens valgkamp

Tonen mellem de to finalister er blevet stadig skarpere under de sidste ugers afsluttende valgkamp i Frankrig.

storybild

De sidste ugers valgkamp har været præget af en spændt stemning mellem de to kandidater til at blive Frankrigs næste præsident. (Billede: Reuters/Pool)

En usædvanlig valgkamp er ved at nå til vejs ende, når de franske vælgere søndag udpeger deres næste præsident.

Og der er mange franskmænd, der glæder sig til, at der igen falder ro over det politiske landskab. Det mener den danske ambassadør i Frankrig, Kirsten Malling Biering.

- Der er nok efterhånden i Frankrig en vis mæthed over den konstante valgkampagne, som landet har været i faktisk siden sidste efterår, siger hun.

Det franske præsidentvalg er endt med en overraskende slutspurt mellem to kandidater uden tilknytning til de partier, der typisk har siddet ved magten i landet.

Ved valgets første runde 23. april blev det nemlig den uafhængige centrumkandidat Emmanuel Macron og den EU- og indvandrerkritiske Marine Le Pen, der løb med flest stemmer og dermed kunne gå videre til anden og afgørende runde.

Siden har de to kæmpet indædt om at vinde de franske vælgeres gunst.

- Det har været en meget intens periode, hvor tonen og stemningen er blevet stadig mere spændt, som man også kunne konstatere, da Marine Le Pen og Emmanuel Macron tirsdag mødtes i den sidste tv-debat, fortæller Kirsten Malling Biering.

For den danske ambassadør tegnede debatten et meget præcist billede af forskellen mellem kandidaternes måder at føre valgkamp på.

Le Pen talte følelsesladet og langede voldsomt ud efter Macron, der svarede igen i skarpe vendinger, mens han dog holdt fast i at fremlægge og argumentere for sit program.

Siden peger flere målinger på, at franskmændene så Macron som den mest overbevisende i debatten.

- Det har givetvis været bevidst fra Marine Le Pens side, men det har altså været et sats, som ikke har gavnet hendes politik, siger Kirsten Malling Biering.

Tværtimod fortæller hun, at mange lod sig imponere af, at Macron ikke tabte besindelsen under strømmen af beskyldninger fra modstanderens side.

Han ser også ud til at være kommet bedst ud valgkampens sidste uger. I de seneste målinger står han til at få opbakning fra 62 procent af vælgerne.

Valget afgøres søndag efter klokken 20.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Silas Holst om faderens personlige...
bt.dk
Klopp efter vild målfest: Det var tæt...
bt.dk
Se tallene: Her tjener de offentlige...
bt.dk
Spare-myte: Så dyre er dine vaner i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx