Af Ritzau - 25/12-16 20:02

Stewardesse som overlevede flystyrt er dødStewardesse som overlevede flystyrt er død

Vesna Vulovic, der overlevede det største fald uden en faldskærm, er død 66 år, skriver Tanjug.

storybild

Vesna Vulovic overlevede i 1972, at det fly, hun var om bord i, blev sprængt, mens det var mere end 10 kilometer over jorden. Hun blev fredag fundet død i sit hjem. Hun blev 66 år. Ældre foto. (Billede: Reuters/Missing)

En stewardesse, som mirakuløst overlevede et flystyrt fra 10 kilometers højde for 34 år siden, hvor hun var om bord i et fly, der eksploderede i luften, er død, skriver AFP.

Vesna Vulovic var 22 år og en del af besætningen på et DC-9 fly fra det jugoslaviske luftfartsselskab JAT, som den 26. januar styrtede ned, da en bombe eksploderede om bord over den tjekkiske by Srbska Kamenice.

Ved flystyrtet blev 23 passagerer og fem passagerer dræbt. Vesna Vulovic var den eneste, som overlevede.

Hun blev ved eksplosionen presset ind i midten af flyets hale, og hun landede på en skrænt, som afbødede faldet fra 10.160 meters højde.

Vulovic står opført Guinness rekordbøger som den person, der har overlevet det største fald uden en faldskærm.

Hun var efter flystyrtet indlagt i måneder og blev midlertidigt lammet fra livet og ned. Hun lå i koma i næsten en måned.

- Mine tanker er altid hos dem, der blev dræbt her, sagde Vulovic, da hun i 2002 deltog i en mindeceremoni på stedet, hvor hun var styrtet ned.

Bomben i flyet var placeret i en kuffert i flyet, som styrtede ned under en flyvning fra Stockholm til Zagreb. Bomben var blevet placeret om bord af en kroatisk separatistgruppe.

Den 66-årige Vulovic blev lørdag fundet død i sin lejlighed i Beograd af venner, skriver nyhedsbureauet Tanjug. Dødsårsagen er ikke oplyst.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt dansk rigmandsdatter scorer...
bt.dk
Borgmester i sorg over Kjeld...
bt.dk
Brøndby og FCM dominerer: Her er...
bt.dk
Aktion i gang: Mand formentlig faldet...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx