Af - 15/09-16 12:40

Imam i Skandinaviens største moské: Omskæring er som vaccineImam i Skandinaviens største moské: Omskæring er som vaccine

Vi vaccinerer børn, selvom de er friske. Omskæring er ligesom vaccine. Det beskytter mod mange sygdomme gennem hele livet, siger han.

storybild

Det er ikke kun i Danmark, at debatten om omskæring vækker store følelser. I Norge har diskussionerne også været ophedet, efter det sidste år blev gjort lovpligtigt for norske sygehuse at tilbyde omskæring.

Og nu vækker imamen for Skandinaviens største moské opsigt med sit bidrag til debatten, efter han sammenligner omskæring med vaccine.

Dansk organisation: En mand skal selv bestemme over sin penis
Dansk organisation: En mand skal selv bestemme over sin penis

- Vi vaccinerer børn, selvom de er friske. Omskæring er ligesom vaccine. Det beskytter mod mange sygdomme gennem hele livet, siger imam i Skandinaviens største moské, Ahmadiyya-menigheden i Oslo, Shahid Mohmood Kahloon til, tv2.no.

Imamen mener, at omskæring er en tradition, der fortsat bør følges, og han henviser til amerikanske studier, der konkluderer, at omskæring minimerer risikoen for sygdomme. Men lederen af den norske forening for børnelæger, Ingebjørg Fagerli, kalder studiet irrelevant, fordi det viser, at omskårede har mindre chance for at få HIV, hvilket ikke er relevant for helt små drenge i Norge.

- Ja, det er fejlinformation. Og det virker som om, de prøver at legitimere omskæring ud fra en medicinsk forklaring og årsag, og det er der slet ikke nogen grund til at gøre, siger hun til tv2.no.

Ni ud af ti danskere vil forbyde rituel omskæring af drengebørn
Ni ud af ti danskere vil forbyde rituel omskæring af drengebørn

Herhjemme viste en måling i juli måned at der er en massiv modvilje mod omskæring af drengebørn, som især praktiseres af jøder og muslimer. 87 procent af danskerne vil have indgrebet forbudt, før man er 18 år, hvilket bestyrtelse blandt jøder og muslimer.


LÆS OGSÅ: Forening hængte omskæringsoffer ud: Nu tager de afstand fra sig selv

LÆS OGSÅ: - Jeg ville ønske, jeg kunne gøre det om

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx