Af - 01/03-16 20:55

Mangel på søvn kan give dig 'hash-hungren' efter søde sagerMangel på søvn kan give dig 'hash-hungren' efter søde sager

Pas på de søde sager.

Bildstrecke im Grossformat »

Søvnmangel har før været kædet sammen med overspisning. Nu viser det sig, at det kan give hungren efter søde og fedtholdige sager mere end noget andet. På samme måde som var du høj på stoffer.

Hvis du har problemer med at falde i søvn eller generelt bare sover dårligt - og dermed lider af søvnmangel - så viser ny forskning, at det kan lede til en høj-på-hash lignende hungren efter søde sager.

Det skriver The Guardian.

Derfor får du fråder på af at ryge hash
Derfor får du fråder på af at ryge hash

Forskerne bag studiet testede henholdsvis 14 mænd og 14 kvinder over sammenlagt otte dage. I forsøget blev testpersonernes søvn kontrolleret samtidig med, at de undersøgte, hvilken slags mad, de spiste.

Det var med denne sammenhæng at forskerne konkluderede, at jo mere du lider af søvnmangel, jo mere har du lyst til sød og fedtholdig mad. Helt konkret viste forsøget blandt andet, at allerede et par timer efter, at testpersonerne havde fået 90 procent af deres daglige indtag af kalorier, blev de snack-sultne igen.

Trangen til det mere søde og fedtholdige mad minder, ifølge forskerne, meget om den samme trang, som folk, der er høje på cannabis, har.

MÅ HA'! Folk går amok over disse Nutella-donut-milkshakes
MÅ HA'! Folk går amok over disse Nutella-donut-milkshakes

- Vi ved, at cannabis aktiverer det endocannabinoide system og giver folk lyst til at overspise, når de ikke er sultne - og at de normalt spiser sød og fed mad. Søvnmangel kan være årsag til overspisning på samme måde, siger lektor ved Chicago Universitet Erin Hanlon, der er hovedforfatter bag studiet, til The Guardian.

Studiet er publiceret i det videnskabelige magasin Sleep.

Hash får dig til at glemme ord: Så mange forsvinder
Hash får dig til at glemme ord: Så mange forsvinder

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere Superliga-direktør i krig...
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
Nikolaj Jacobsens mareridt: 'Det er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx