Af Ritzau - 25/11-16 14:16; Opdateret: 25/11-16 14:38

Kuldebølge koster 20 børn livet i AfghanistanKuldebølge koster 20 børn livet i Afghanistan

Område i den nordlige del af Afghanistan har fået knap en halv meter sne på kort tid.

storybild

Taliban har sendt mange tusinde mennesker på flugt i år. Nogle af dem er nu fanget i sne og kulde, der ramte det nordlige Afghanistan tidligere på ugen. (Billede: Farshad Usyan/AFP/Scanpix)

Omkring 20 børn er frosset ihjel i den nordlige del af Afghanistan de seneste dage. Endnu flere risikerer at lide samme skæbne i kulden.

Børnene er omkommet inden for de seneste tre dage, oplyser Rahmatullah Hashar, guvernør i Darzab-distriktet, til nyhedsbureauet dpa.

Tusindvis af mennesker er i år flygtet til området, fordi deres hjembyer er blevet angrebet af militante fra Taliban-bevægelsen.

Mange af disse familier bor nu i telte eller i lokale moskéer. I denne uge er temperaturen i området faldet til under frysepunktet, og der er faldet knap en halv meter sne.

- Hvis nødhjælp og medicin ikke når frem til familierne i tide, så er der risiko for, at 30 til 50 yderligere børn vil dø, siger guvernøren.

Han har kontaktet de ansvarlige i den provins, hvor Darzab-distriktet ligger i, og venter nu på, "at de reagerer".

Mohammad Reza, der er talsmand for provinsens guvernør, ønsker ikke at bekræfte dødsfaldene. Men han oplyser, at omkring 150 internt fordrevne familier er i problemer i provinsen.

- Hvis der ikke bliver gjort noget ved det, kan det ende i en humanitær katastrofe, siger Reza.

Nyhedsbureauet NTB skriver, at det berørte område ikke har adgang til elektricitet eller medicinsk udstyr, og at vejen ind til provinshovedstaden er blokeret af Taliban.

Myndighederne venter nu på, at vejret klarer op, så man kan flyve nødhjælp ind.

Urolighederne i flere dele af Afghanistan har tvunget flere end 450.000 afghanere til at flygte fra deres landsbyer i 2016.

/ritzau/dpa

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet advarer: Luk ikke op for...
bt.dk
Efter omdiskuteret mål: Nu kan det få...
bt.dk
DMI: I morgen vågner danskerne i én...
bt.dk
Rystende overvågningsvideo afslørede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx