Af - 23/07-15 18:37; Opdateret: 23/07-15 19:09

Spansk by giver dyr samme rettigheder som menneskerSpansk by giver dyr samme rettigheder som mennesker

En landsby i Spanien har vedtaget en række love, der gør hunde og katte til menneskers ligemænd og forbyder tyrefægtning.

storybild

Hunde og katte er verdens mest populære kæledyr, og i en spansk landsby har de nu fået samme rettigheder som mennesker. (Foto: Flickr/Open source)

Landsbyen Trigueros del Valle nær Valladolid bliver i disse dage hyldet af dyrevelfærdsorganisationer, efter byen har vedtaget en række love, der giver dyr de samme rettigheder som mennesker.

Lovene er lavet for at give katte og hunde status som menneskers ligemænd, og blev enstemmigt vedtaget i byrådet, skriver TheLocal.es.

Brændte koalaer får tilsendt grydelapper fra hele verden
Brændte koalaer får tilsendt grydelapper fra hele verden

- Hunde og katte har levet sammen med os i over 1000 år. Og en borgmester skal repræsentere ikke bare menneskerne men også være her for de andre, siger borgmesteren for den 300 mennesker store by, Pedro Espinosa, til spanske medier.

Loven gør også tyrefægtning ulovligt, hvilket glæder mange dyrevenner.

Mange schæfere har svært ved at gå
Mange schæfere har svært ved at gå

Dette er en stor dag for både menneskelige og ikke-menneskelige borgere. I dag er vi tættere som racer, og vi er nu mere menneskelige takket være den sensitivitet og intelligens som indbyggerne i Trigueros del Valle har udvist, skriver NGO'en Rescate 1 i en pressemeddelelse.

Loven består af 13 deklarationer. Blandt dem er: 'Alle beboere er født lige, og har de samme rettigheder til at eksistere' og 'Ingen ikke-menneskelig beboer må blive udnyttet for at underholde mennesker', skriver TheLocal.es.

LÆS OGSÅ: Fransk højesteret skal afgøre blodig hanekamp-strid

LÆS OGSÅ: OPLEV SPANIEN: Drama i blod og sand

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nyt menukort skræmte kunderne væk fra...
bt.dk
Chefen hylder Magnussen: 'Han var...
bt.dk
Mand sigtet: Halalslagtede geder i...
bt.dk
UHH: Vender endnu en stor stjerne...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx