25/03-16 06:59

Microsoft slukker chatbot efter Holocaust-bemærkningMicrosoft slukker chatbot efter Holocaust-bemærkning

Storstilet chatbot slukket 16 timer efter lancering, da den blandt andet tweetede, at "feminisme er kræft".

storybild

Twitter-profilen @TayandYou blev slukket efter mindre end et døgn, da den havde udviklet sig mildt sagt uheldigt. Her benægter den for eksempel Holocaust. (Billede: Free/Screenshot Fra Twitter-profilen Tay.)

Da Microsoft besluttede sig for at lancere en robotdrevet profil med kunstig intelligens på Twitter, havde man nok ikke regnet med, at robotten efter under et døgn ville være blevet holocaust-benægter og kvindehader.

It-giganten havde sat sig for at skabe en robotprofil, der automatisk skulle snakke med andre folk på Twitter og optage deres sprogbrug i samtale med dem.

Men kun 16 timer efter profilen @TayandYou gik online onsdag, stoppede Microsoft profilen og slettede adskillige tweets.

På det givne tidspunkt havde @TayaandYou allerede benægtet, at Holocaust fandt sted, og udtalt sig om kvinder og minoriteter med ord, man ikke kan gengive i artikler.

Ifølge den britiske avis The Guardian besvarede robotten blandt andet et spørgsmål om, hvorvidt den britiske komiker Ricky Gervais er ateist, med at påstå, at "Ricky Gervais har lært totalitarisme af Adolf Hitler, opfinderen af ateisme."

Ifølge nyhedsbureauet Reuters tweetede Tay også ordene "feminism is cancer" (feminisme er kræft red.).

Microsoft beskriver i en meddelelse ifølge The Guardian, at projektet er et socialt og kulturelt eksperiment.

- Desværre blev vi, inden de første 24 timer var gået, opmærksomme på, at brugere koordinerede et misbrug af Tays kommentarfærdigheder. Som resultat deraf har vi taget Tay offline indtil vi får lavet de nødvendige justeringer, skriver Microsoft.

Tays Twitter-biografi beskrev chatbotten som "Microsofts berømte Twitter-bot". Det er fortsat usikkert, hvornår Tay vender tilbage til Twitter.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Jens Gaardbo: Mit postnummer får folk...
bt.dk
Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Tør du se den? Ny horrorfilm har...
bt.dk
Antallet af voldssager eksploderer:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx