Af Jeppe Elkjær Andersen - 28/01-18 20:54

Trods beskyldninger om sexovergreb og utroskab: Millioner af amerikanere tror, Gud gjorde Donald Trump til præsidentTrods beskyldninger om sexovergreb og utroskab: Millioner af amerikanere tror, Gud gjorde Donald Trump til præsident

I videoen herover kan du se Trump-parret, da de ankom til Det Hvide Hus før Trumps indsættelse som præsident i januar 2017.

Hilser på Obama - uden Melania

På trods af stribevis af skandaler, historier om seksuelle overgreb og mere eller mindre troværdige historier om inkompetence og racisme, så tror millioner af amerikanere, at ingen ringere end Gud har bestemt, at Donald Trump skulle være amerikansk præsident. Og det bliver de ved med - for alt andet vil være en fiasko for de troende Trump-tilhængere ... og Gud.

Det er en af pointerne i en stor analyse/anmeldelse fra det amerikanske politiske medie Politico.

Analysen kommer på baggrund af en ny bog af Stephen Strang, der er en af den religiøse højrefløjs frontfigurer i USA. Bogen har det simple navn 'God and Donald Trump' - på dansk 'Gud og Donald Trump'.

En af årsagerne til at bogen har fået stor opmærksomhed i Guds eget land skal findes i, at Donald Trump selv på det nærmeste har promoveret bogen under sit besøg i schweiziske Davos, hvor verdens magtelite var samlet i denne uge.

Her blev Trump fotograferet i en menneskemængde, mens præsidenten i den ene hævede hånd fremviste 'God and Donald Trump'.

I bogen får man - ifølge Politico - et indblik i, hvorfor store dele af den amerikanske religiøse højrefløj har taget en mand, der er skilt tre gange, anklaget for adskillige seksuelle overgreb på kvinder og påstås at have været utro igen og igen, til sig.

I de tidlige stadier af Trumps præsidentkampagne var det ganske få på den religiøse højrefløj, som støttede den kendte mangemilliardær.Blandt de første var de såkaldte 'charismatic christians', der tror på det, Politico beskriver som 'health and wealth' - på dansk 'sundhed og rigdom'. Kort fortalt går det ud på, at Gud belønner tro med godt helbred og økonomisk succes - et sted, hvor Donald Trump helt naturligt synes at passe ind.

Tog Gud fejl?

I andre konservative religiøse kredse vandt Donald Trump - ifølge Stephen Strang - tilhængere for sin modstand mod globalisme, kamp mod valgsvindel og noget så simpelt og alligevel kompliceret som Trumps ønske om at bringe julehilsenen 'merry christmas' tilbage i stedet for at bruge det mere neutrale 'happy holidays'.

Men i Stephen Strangs bog - fremgår det af Politicos analyse - var det for alvor Trumps sejr over de adskillige andre republikanske præsidentkandidater, der gjorde, at det religiøse højre begyndte at tro, at Trump som deres kandidat til præsidentembedet var bestemt af Gud.

Eller som Politico skriver det:

'Selvom flere konservative kristne taler om Trumps sejr over Hillary Clinton som Guds beslutning, så virker det til, at den virkelige guddommelige indgriben var at rydde det republikanske felt for Trump. Den uudtalte antagelse fra forskellige religiøse ledere, som Strang henviser til (...) er, at Gud kun ville have en republikansk præsident, så hvis Trump vandt den republikanske nominering, måtte han være Guds valg,' skrives det i analysen, hvor den efterfølgende sætning sætter en særlig tyk streg under troen på den guddommelige indgriben:

'Og jo mere usandsynlig udvælgelsen (af Trump, red.) des bedre bevis på, at den var Guds hensigt.'

Da Trump først havde vundet den republikanske nominering, lå vejen til støtte fra de konservative religiøse åben. Og Donald Trump kunne dermed nyde godt af støtte økonomisk og med mennesketimer fra adskillige religiøse bevægelser i USA, skrives det i bogen.

Slutteligt slås det fast, at Trump - uanset antallet af skandaler af den ene eller anden art - aldrig kommer til at miste støtten fra det religiøse højre. Det ville nemlig være det samme som at sige, at Gud tog fejl.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Poul Bundgaards stenrige barnebarn...
bt.dk
Se billedet: 'Gift ved første...
bt.dk
Kim blev ulovligt undersøgt af en...
bt.dk
Milliardæren og Mærsk er væk: Liberal...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx