Af - 09/09-16 17:40

Dommer til voldtægtsoffer: -Saml benene!Dommer til voldtægtsoffer: -Saml benene!

Canadisk dommer er blevet suspenderet efter skandale-udtalelser under retssag, hvor han ydmygede 19-årigt voldtægtsoffer.

storybild

'Hvorfor samlede du ikke bare dine ben!?' Sådan lød et af de ualmindeligt krænkende spørgsmål til 19-årigt voldtægstoffer fra den canadiske dommer Robin Camp. Nu er han suspenderet. (Billede: Federal Court )

Den canadiske dommer Robin Camp er blevet suspenderet, efter at han under en retssag talte uhørt nedsættende til et 19-årigt voldtægtsoffer. Det skriver flere medier, blandt andre cbcnews

Kvinden blev voldtaget under en privat fest på et toilet, hvor gerningsmanden pressede hende op ad håndvasken.

Under hele retssagens kaldte dommeren den unge kvinden for den 'mistænkte' og han var ualmindleig direkte i sine spørgsmål til kvinden.

Mand saver en finger af sig selv hver mandag, indtil politiet giver ham dette
Mand saver en finger af sig selv hver mandag, indtil politiet giver ham dette

- Hvorfor kunne du ikke bare holde din ben samlet? og, - hvorfor satte du ikke bare din bagdel ned i vasken, så han ikke kunne penetrere dig?, tordnede dommer Robin Camp under retssagen.

Ifølge Newshub fik dommerens udtalelse offeret til at 'hade sig selv'.

Modelfoto

- Jeg blev dårlig og svimmel, og jeg håbede, at jeg ville besvime, så han ville stoppe, siger hun og tilføjer:

- Jeg er så skuffet over systemet. Min største bekymring er de ofre, som aldrig vil stå frem, efter de har læst om dommer Camps udtalelser i avisen.

Masser af kvinder voldtages ved miner i Sydafrika
Masser af kvinder voldtages ved miner i Sydafrika

Robin Camp agter af forsvare sig selv under en kommende høring om sagen. I et notat til domstolen erkender han, at 'disse kommentater var ufølsomme og upassende'.

Videre hedder det, at 'han er overbevist om, at undervisning, rådgivning og hele denne proces har udstyret ham med bedre redskaber til at dømme med den empati, visdom og sociale indlevelse, som alle dommeren stiler efter. Han forstår nu, at dele af hans tidligere tænkning var influeret af stereotype overbevisninger og miskrediterende myter.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx