Af - 19/03-15 13:45

Matilda på 19 rejser verden rundt med stomi på maven og et smil på læbenMatilda på 19 rejser verden rundt med stomi på maven og et smil på læben

Svenske Matilda Ahdrian blogger om sit liv med en stomipose.

Bildstrecke im Grossformat »

Se Matildas feriebilleder i galleriet her.

"Alt kan lade sig gøre, hvis du vil det," står der skrevet på 19-årige Matilda Ahdrians blog.

Og det viser i dén grad, den tilgang Matilda har til at have en stomipose. I øjeblikket er hun nemlig i gang med en jordomrejse, som hun kommer hjem fra i næste uge.

På sin blog skriver hun om oplevelserne på blandt andet Fiji og New Zealand. Men det er ikke hun klassiske rejsebeskrivelser, der er at finde på Matildas blog. Hun skriver nemlig også om Gunnar, som er det navn, hun har givet sin stomi.

"At bo på en sejlbåd med 28 personer og stomi, jamen det gik faktisk godt," indleder hun eksempelvis et blogindlæg med.

- Navnet kom til mig, da jeg vågnede efter stomi-operationen, og nok stadig var lidt påvirket af narkosen, fortæller Matilda, der i øjeblikket er i Australien, over telefonen til metroxpress.

- Jeg synes, den skulle have et navn, fordi jeg skal leve med den. Ved at give den et navn, så bliver den på en måde en ven og ikke en fjende, der sidder på maven. Det er nemmere at acceptere på den måde, siger Matilda om Gunnar.

Matilda deler på bloggen massevis af feriebilleder, hvor hun ikke lægger skjul på stomiposen. Det har ikke påvirket hendes selvtillid at skulle gå med stomi, for der er ikke så meget at gøre ved det, påpeger Matilda.

Hun gennemgik som 17-årig stomi-operationen, da hun lider af sygdommen Colitis ulcerosa, som er blødende tyktarmsbetændelse. Matilda fejrer med taknemmelighed Gunnars 'fødselsdag' og navnedag, for det er blandt andet den, der gør hende i stand til at opfylde drømmen om jordomrejsen, der er gået over al forventning.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Denne vrede besked til handicappet...
bt.dk
Sanne Salomonsens glædesudbrud har...
bt.dk
Droppede ud af skolen som 14-årig: Nu...
bt.dk
Gæst opdagede svineri i dansk skov:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx