Af - 03/12-13 09:35; Opdateret: 03/12-13 14:32

Afsløring: Voldsom forskel på mande- og kvindehjernerAfsløring: Voldsom forskel på mande- og kvindehjerner

Over 1000 scanninger af mænd og kvinders hjerner afslører, at vores hjerner er designet forskelligt og med meget forskellige færdigheder.

storybild

Der er stor forskel på den måde mænd og kvinder tænker, hvilket betyder, at vi ikke er lige gode til de samme ting. Arkivfoto (Billede: Polfoto)

Forskere er netop blevet færdige med kortlægningen af over 1000 hjernescanninger, som har bekræftet, hvad mange formentlig allerede formodede: Der er en voldsom forskel på mænd og kvinders hjerner.

Den gennemsnitlige kvindes hjerne er karakteriseret ved at være stærkt forbundet på tværs af hjernehalvdelene, mens den gennemsnitlige mands hjerne, i modsætning til kvindernes, typisk er stærkest forbundet mellem de forreste og bagerste regioner.

Læs også: 5 flippede facts om din hjerne

Ragini Verma, forsker ved Pennsylvania Universitet, er overrasket over, hvor meget resultaterne understøtter de 'gamle' stereotype fordomme.

Den måde mændenes hjerner er forbundet betyder, at mændene er stærkest når det kommer til perception og koordinering, men kvinder, ud fra deres hjernefunktion, er bedre sociale færdigheder og bedre hukommelse, hvilket gør dem bedre til multitasking.

Læs også: Test dig selv: Sort/hvide streger kan måle din IQ

Resultaterne stammer fra en af de største hjerneundersøgelser nogensinde, og skal, i følge The Guardian, bruges til videre hjerneforskning.

Læs også: Kalv født med to hoveder - har kun en hjerne

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efterforskerne jagter drabsmand:...
bt.dk
Jes Dorph: Hver dag lægger de...
bt.dk
Renterne er på vej op: Så stor bliver...
bt.dk
AFSTEMNING: Hvem har været...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx