23/10-14 18:27

Øjenvidner: Boko Haram bortfører mindst 25 nye pigerØjenvidner: Boko Haram bortfører mindst 25 nye piger

Islamister i Nigeria slår til igen efter angivelig våbenhvile, som skulle føre til frigivelse af 200 piger.

Den militante gruppe Boko Haram har angiveligt kidnappet mindst 25 piger fra en fjerntliggende by i det nordøstlige Nigeria.

Det fortæller øjenvidner til nyhedsbureauet Reuters. I april i år bortførte gruppen over 200 skolepiger fra en kristen skole.

I sidste uge erklærede topfolk i Nigeria regering ellers, at der var indgået en våbenhvile med islamisterne i Boko Haram.

Oplysningerne om de mindst 25 piger bygger på beretninger fra to øjenvidner: John Kwaghe, der overværede angrebet og mistede tre døtre til bortførerne, og Dorathy Tizhe, som mistede to.

De siger, at gerningsmændene ankom sent om natten og tvang alle pigerne til at følge dem, hvorefter gruppen senere frigav nogle ældre kvinder, der i første omgang også blev bortført.

Som en del af våbenhvilen fra sidste uge skulle de over 200 skolepiger, der i forvejen holdes til fange af Boko Haram, frigives, men detaljerne omkring dette var endnu ikke forhandlet på plads.

Den 14. april bortførte Boko Haram 276 piger fra en kristen pigeskole i Chibok i den nordøstlige delstat Borno. 57 af pigerne slap fri i juni.

Den amerikanske førstedame Michelle Obama har sammen med en række kendte deltaget i en kampagne ved navn "Bring Back Our Girls, som gennem blandt andet sociale medier forsøgte at lægge pres på Boko Haram med henblik på at udlevere pigerne.

De skal i fangenskabet være blevet misbrugt og tvunget til at konvertere til islam.

I sidste uge var der meldinger om, at gidslerne ville blive frigivet tirsdag i denne uge, men det er altså ikke sket.

De forskellige fløje i Nigerias regering har før givet modstridende udtalelser om større nationale beslutninger, da konkurrerende dagsordener ofte fører til forvirrende og modstridende standpunkter.

Hverken det nigerianske præsidentkontor eller landets militær har kommenteret de nye oplysninger om de forestående frigivelser.

Boko Haram har heller ikke kommenteret den angivelige våbenhvile, men fortsat sine angreb i den del af Nigeria, hvor gruppen fører en væbnet kamp for oprettelsen af en islamistisk stat.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stort dansk firma advarer: Svar ikke...
bt.dk
Modeekspert sætter ord på prins...
bt.dk
Flyttede 17 dage før samlever døde:...
bt.dk
Kronprins Frederik tog røven på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx