13/09-13 11:04; Opdateret: 13/09-13 11:47

Voldtægtssag: Dødsdom udløste jubel i rettenVoldtægtssag: Dødsdom udløste jubel i retten

De fire gruppevoldtægtsmænd fra New Delhi er netop blevet dømt til døden

storybild

Den grove gruppevoldtægt på en bus i New Delhi fik sat fokus på det sløve indiske retssystem og det afstumpede kvindesyn, der hersker mange steder i landet. Der mangler dommere til at afgøre millioner af sager. I dag faldt der dom i én: De fire gruppevoldtægtsmænd dømmes til døden. (Billede: Polfoto)

Der udbrød jubel blandt tilhørerne, da dommen for gruppevoldtægt og "koldblodigt drab" blev afsagt.

Fire mænd blev fredag dømt til døden for en dødelig gruppevoldtægt af en ung kvinde i en minibus i New Delhi i december sidste år.

Dommeren, Yogesh Khanna, der dømte mændene for gruppevoldtægt og "koldblodigt drab" tidligere i denne uge, afviste forsvarernes appeller om en mildere straf.

- Denne sag har chokeret samfundets kollektive samvittighed. Mændene er skyldige i drabet på et "hjælpeløst offer, "siger dommeren om mændenes forbrydelse.

Der udbrød jubel blandt tilhørerne, da dommen blev afsagt.

- Alle har fået dødsstraf, siger forsvareren A.P. Singh ni måneder efter forbrydelsen, som udløste protester, krav om dødsstraf og ny lovgivning mange steder i Indien.

Snesevis af politifolk dannede barrikader i retslokalet for at holde en ophidset menneskemængde på afstand af de dømte.

Kvinden blev voldtaget på skift af mændene i en time og blev så voldsomt tilredt, blandt andet ved at få stukket en jernstang op i underlivet, at hun døde få uger senere på et hospital i Singapore.

De fire mænd er mellem 19 år og 26 år.

De dømte blev efterfølgende hadefigurer i Indien, og gruppevoldtægten har været med til at sætte fokus på et stort problem omkring overgreb på kvinder. Der anmeldes i gennemsnit en voldtægt hvert 21. minut i Indien.

- Jeg kender dem alle skyldige i gruppevoldtægt, seksuelle perversioner, destruktion af beviser og i at dræbe et hjælpeløst offer, sagde Yogesh Khanna, da han tidligere på ugen kendte mændene skyldige i anklagerne.

For to uger siden idømte en ungdomsdomstol en 18-årig mand maksimumstraffen på tre års ungdomsfængsel for at have deltaget i den opsigtvækkende gruppevoldtægt. Den kortere straf skyldes mandens alder.

Mindst tre af de fire har planer om at anke dommen.

Ofrets forældre udtrykte tilfredshed med dommene.

Den fatale voldtægt mod den 23-årige kvinde har siden fået parlamentet i New Delhi til at hæve straffen for voldtægt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Medier flår Liverpools synder midt...
bt.dk
Slut med smøger på stranden: Her...
bt.dk
Mette åbnede sin nye Rasmus...
bt.dk
Revy-krigen er afgjort: Denne revy er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx