Af - 12/12-15 11:12; Opdateret: 12/12-15 11:33

Vild julebonus: Bossen gav ansatte 678.665 kroner hverVild julebonus: Bossen gav ansatte 678.665 kroner hver

Men det var intet i forhold til, hvad han selv har tjent.

Bildstrecke im Grossformat »

Årets julegave

Den amerikanske dollarmilliardær Jeffery Hildebrand har forgyldt hver og en af sine 1381 ansatte på grund af gode resultater på bundlinjen.

Det skriver amerikanske Forbes Magazine.

Julen falder tidligt i år for de ansatte i Hilcorp, der er amerikas største olie- og gasfirma. Bossen havde nemlig besluttet sig for at dele noget af overskuddet fra nogle særdeles pæne resultater med de ansatte.

100.000 amerikanske dollar eller det, der svarer til 678.665 danske kroner med dagens vekslekurs, kunne hver eneste medarbejder i virksomheden stikke i lommen. Og det er faktisk noget, der er tradition for i det privatejede firma.

Årets chef: Deler 183 millioner med medarbejderne
Årets chef: Deler 183 millioner med medarbejderne

For fem år siden fordoblede de ansatte nemlig produktionen af olie og gas, og kunne vælge imellem 35.000 dollar i kontanter, eller et tilskud til en ny bil på hele 50.000 dask. Nu har de fordoblet fordoblingen, og derfor er der også dobbelt på bonussen, der nu lyder på de svimlende 100.000 dollar.

I alt skal milliardærbossen gribe efter 100 millioner dollar i sine lommer. Den vilde julebonus er nemlig udmålt efter, hvor stor en del af de sidste fem år, man har arbejdet i virksomheden - derfor er der nogle, der får en smule mindre end andre.

Men Texas-milliardæren har dog selv grund til at have skruet det helt brede julesmil på.

Hans personlige formue er nemlig også svulmet betragtelig over de sidste fem år. Faktisk har den vokset så meget, at den er blevet hele tre gange så stor. Bankkontoen står ifølge Forbes' årlige opgørelse over rigmænd på hele 40 milliarder danske kroner.

Chef til ansatte: Få 500 likes på Facebook og scor dobbelt løn
Chef til ansatte: Få 500 likes på Facebook og scor dobbelt løn

Nu kan kan så trække 0,1 fra det tal for udgiften til medarbejdernes bonus, men det giver nok næppe skår i glæden.

Julebonussen rammer både høj som lav i virksomheden.

- Det er bare en sand gave, og jeg tror, at jeg - og alle andre i virksomheden - ikke giver mindre en 100 procent hver eneste dag, siger Amanda Thompson, der er receptionist i firmaet overfor Fox 4 News i Houston.

Medarbejdere siger op fordi chef smider hierarkiet ud af virksomheden
Medarbejdere siger op fordi chef smider hierarkiet ud af virksomheden

Virksomheden er privatejet og kan ikke ligesom børsnoterede virksomheder give medarbejderne aktier, så de kan nyde godt af, når virksomheden har medvind på bundlinjen. Det er formentlig årsagen til de klækkelige bonusser.

Ud over den motiverende store pengegave, så er virksomheden kendt for både pæne lønninger og et glimrende arbejdsmiljø. Desuden er Hilcorp kendt for at donere store summer til velgørenhed.

LÆS OGSÅ: Av: Gæt hvor meget din chef stiger i løn i forhold til dig

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx