Af Julie Bülow - 12/01-18 10:19

Han har været på flugt i 15 år: Da ét billede gik viralt, vidste politiet hvor han var Han har været på flugt i 15 år: Da ét billede gik viralt, vidste politiet hvor han var

Billedet så uskyldigt ud, men politiet spottede en detalje

storybild

(Billede: ROYAL THAI POLICE HANDOUT)

Den japanske mafiaboss Shigeharu Shirai er anklaget for mordet på en banderival tilbage i 2003. Siden har han været på flugt fra myndighederne. Men nu er han blevet pågrebet i Thailand, det skriver bbc.

Uheldigvis for ham, så skyldes pågribelsen af den 74-årige leder af den japanske mafiabande yakuza, at han havde nogle let genkendelige tatoveringer, der er særlige for medlemmer af banden.

En lokal thai havde taget billeder af den ældre bandeleders tatoverede overkrop, uden anelse om, at netop de tatoveringer havde forbindelse til mafiaen.

(Billede: ROYAL THAI POLICE HANDOUT)

Yakuza-mafiaen har i flere århundreder været en del af det japanske samfund, og de har antageligvis 60.000 medlemmer. Og mens banden i og for sig ikke er ulovlig, så er en del af deres indtægter det i høj grad.  Mange af deres finanser stammer nemlig fra ulovligt spil, prostitution, narkohandel og hacking.

Politiet fulgte med på facebook

Da det ellers uskyldige billede af den ældre herre med de farvestrålende tatoveringer gik viralt på facebook, gik det ikke det japanske politis næse forbi. Og de bad derfor de thailandske myndigheder om at anholde den eftersøgte mafioso.

Politiet anholdt ham i byen Lopburi lige nord for Bangkok, og han blev sigtet for at forbryde sig mod visumreglerne, og vil snart blive udleveret til Japan, hvor han vil blive retsforfulgt for det mord, han er anklaget for at begå.

Ifølge de thailandske myndigheder, så indrømmede manden, at han var medlem af yakuzabanden, men han har ikke tilstået mordet i 2003. Han flygtede fra Japan i 2005.

På facebookbillederne ses en gammel og skrøbelig mand med hele ryggen, og det meste af brystet dækket af tatoveringer. Han sidder i vejsiden og spiller et spil med en anden ældre mand. På billedet kan man også se, at han mangler et stykke af sin lillefinger. Det er kendetegnende for yakuzamedlemmer, som ofte straffer sig selv for fejl ved at skade fingeren.

epa06430611 A handout photo made available by the Royal Thai Police shows retired Japanese yakuza boss and murder suspect Shigeharu Shirai showing his hands, with his left hand missing the little finger, at a police station after he was arrested in Lopburi province, Thailand, 10 January 2018 (issued 11 January 2018). Shirai, a former leader of a sub-gang related to Japan's largest yakuza gang yamaguchi-gumi, was arrested in Thailand after he was being hunt by Japanese Interpol for over a decade. The fugitive yakuza gangster is accused of being involved in the murder of a rival gang's senior member 15 years ago, police said. EPA/ROYAL THAI POLICE HANDOUT - - BEST QUALITY AVAILABLE - - HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES (Billede: ROYAL THAI POLICE HANDOUT)

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kæmpe strejke nærmer sig: Her er...
bt.dk
Casper Christensen afslører: Det sker...
bt.dk
Legendarisk dansk band: Ulovligt...
bt.dk
Verdensstjerne med ultimativ hyldest...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx