Af - 11/11-15 15:38; Opdateret: 11/11-15 16:40

Derfor skal du ikke stene Netflix i flere timer aleneDerfor skal du ikke stene Netflix i flere timer alene

Bare rolig et par afsnit 'Homeland' eller 'Modern Family' før sengetid går nok.

Bildstrecke im Grossformat »

Du læner dig tilbage i dynerne med hånden placeret i pizzabakken, og du kan endda sætte på pause eller spole tilbage, hvis du bliver tissetrængende undervejs.

Netflix hjemme på sofaen har mange fordele. Men forskning viser, at det ikke er nødvendigvis er godt for dit helbred at ligge alene derhjemme og stene til Netflix i adskillige timer. Det skriver mic.com.

TV: Alanis Morissette synger opdateret version af hittet 'Ironic'
TV: Alanis Morissette synger opdateret version af hittet 'Ironic'

Ifølge et studie fra The International Communication Association er det forbundet med depression og en følelse af ensomhed at ligge og se flere serie-afsnit i træk. Jo mere ensom og deprimeret undersøgelsens deltagere var, jo mere sandsynligt var det, at de ofte så mange serie-afsnit i træk - også kaldet 'binge-watching'.

Studiet viste desuden, at de mange timers Netflix for nogle virkede som en slags 'flugt fra virkeligheden' - og deltagerne begyndte at forsømme deres job og relationer på grund af 'binge-watching'.

- Fysisk træthed og problemer med fedme og andre helbredsmæssigeproblemer er relateret til 'binge-watching' - og det vækker bekymring, siger Yoon Hi Sung, der er står bag undersøgelsen.

Single eller gift? Denne gruppe bliver nemmest overvægtig
Single eller gift? Denne gruppe bliver nemmest overvægtig

Til sammenligning skulle det være en berigende oplevelse, at gå i biografen alene ifølge en artikel fra 'Journal of Consumer Research'. Undersøgelsen beskriver, at det kan opleves som en frygt, at gå i biografen alene, men i virkeligheden ender folk rent faktisk med at nyde det.

Naturligvis betyder det ikke nødvendigvis, at du bliver deprimeret af et par afsnit 'Homeland' eller 'Modern Family' søndag aften, men måske du ville blive gladere af en tur i biffen.

LÆS OGSÅ: Juhuuu: Netflix for Disney-elskere er på vej til Danmark

LÆS OGSÅ: Pas på: Derfor kan Netflix lukke din konto

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde anmelder overfald og voldtægt...
bt.dk
Jokeren brugte formue på coke: 'Nu...
bt.dk
Annette Heick: Dengang jeg var...
bt.dk
'Notting Hill'-stjerne død: Blev kun...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx