Af Henning Høeg (HOEG) - 04/04-18 09:30

Han dræbte 17 uskyldige: Nu får han fanbreve og sex-selfies i stakkevisHan dræbte 17 uskyldige: Nu får han fanbreve og sex-selfies i stakkevis

Skolemassemorderen fra Parkland, Florida får fan-breve og sex-selfies i stakkevis.

storybild

(Billede: HANDOUT)

Mens de efterladte forsøger at leve med sorgen, oversvømmes teenageren Nikolas Cruz, der i Florida dræbte 17 uskyldige på Valentinsdag, med sex-selfies og hede kærlighedsbreve.

»Da jeg så dit billede blev jeg øjeblikkeligt tiltrukket af dig. Dine øjne er så smukke og dine fregner gør dig bare flot. Jeg er meget slank og mine bryster er 34C.«

Sådan skriver en 18-årig kvinde fra Texas i et af hundredevis af fan-breve, som den 19-årige Nikolas Cruz ifølge lokalavisen Sun Sentinal har modtaget, siden han 14. februar i år dræbte 17 og sårede yderligere 17 med sit semiautomatiske våben af typen AR-15

Kvinden afslutter sit brev med tre sex-opfordrende vittigheder om bl.a. peanutbutter og vingummibamser.

Ligesom hundredevis af andre både ældre og yngre kvinder (Og enkelte mænd) er gymnasieeleven fra Texas tilsyneladende dybt fascineret af, ja, måske ligefrem forelsket i den unge mand, der før massakren ifølge sine klassekammerater ikke havde én eneste ven.

En anden ung kvinde fra Chicago har i sit farverige kort inkluderet nogle udfordrende foto af sig selv i bikini. Ifølge Sun Sentinal, der har fået kopier af samtlige breve, spiser den afklædte teenager på et foto en slikkepind på en ekstra udfordrende maner. Og på et tredie foto bøjer hun sig forover, så Nikolas Cruz (ifølge avisen) kan se 'det hele'.

»I mine 40 år som offentlig forsvarer har jeg aldrig set noget lignende. Alle modtager et enkelt brev eller to. Men her tale vi om stakkevis af breve og kort. Jeg har ikke engang talt dem. Der er hundredevis, måske over ettusind,« fortæller Howard Finkelstein, der er ansat som offentlig forsvarer i Broward County, Florida.

Indtil videre har den spinkle og mentalt forstyrrede massemorder fra Florida dog hverken set kærlighedsbreve eller sex-fotografier.

I fængslet er Nikolas Cruz således døgnet rundt under opsyn på grund af selvmordsfare. Og den slags indsatte modtager ifølge lokal lovgivning ingen privat post.

Men ifølge flere kilder er Nikolas Cruz godt klar over den massive opbakning, han modtager både i brevform og via facebook og andre sociale medier.

»I skal vide, at Nikolas smilede bredt, da han hørte om al den støtte, han har modtaget. Og I må endelig blive ved med at skrive til ham. Vores dreng, Nikolas vil nemlig snart modtage alle brevene.«

Sådan skrev en 16-årig pige fornylig på facebook-hjemmesiden oprettet af en gruppe, der blot kalder sig #NikFam

Og ifølge avisen Sun Sentinal fortalte Zachary Cruz under et nyligt besøg i fængslet sin storebor, at han nu er super-populær 'hos damerne'.

»Det her er virkelig perverst. Og det bekymrer mig dybt. Der er jo tale om ganske almindelige teenagere, der nu er begyndt at se op til ham, som et slags idol. Det kan være farligt,« siger Howard Finkelstein til avisen The New York Times.

Størstedelen af de tilsendte breve og kort handler om sex og kærlighed. Men ifølge fængselsledelsen får Nikolas Cruz også mange religiøse breve, der tilbyder frelse. Og så skriver enkelte ældre mænd også breve, hvori de tilbyder sig selv i en faderrolle (Cruz er forældreløs). Ifølge Sun Sentinal har massemorderen således modtaget flere fotografier af ældre mænd bag rattet i deres biler.

Men trods advokaternes forargelse og mediernes oprør, så er fan-post til mordere og voldtægtsforbrydere ikke noget nyt.

Således modtager Peter Lunding (nu Bjarne Skounborg) i sin topsikrede danske celle stadig hede fanbreve. Og før sin død var klan-leder og massemorder Charles Manson stadig (målt i fanpost) den mest poplære fange i det amerikanske fængselssystem.

De amerikanske brødre Eric og Lyle Menendez, der i 1994 slog deres forældre ihjel, er begge gift med kvinder de mødte via 'fan-klubber'. Og før han blev henrettet i den elektriske stol i 1989, havde den amerikanske serie-morder og -voldtængtsforbryder Ted Bundy modtaget godt 30.000 fanbreve.

»Det er en psykologi, der kan være svær at forstå. Men nogle kvinder vil altid føle tiltrukket af den 'farlige mand'. Andre lever i den tro, at de kan redde 'den fortabte'. Endelig er nogle kvinder drevet af en form for narccisisme. Ved at indbilde sig en forelskelse, kan de nemlig dele den opmærksomhed, der bliver tildelt massemordren. Og fælles for alle disse kvinder er selvfølgelig, at den fængslede massemorder eller voldtægtsforbryder er fuldstændig harmløs, så længe vedkommende er bag tremmer. Det er ligesom teenage-pigers drømme  om popidoler. Idolerne er lette og sikre at elske på afstand,« skiver den amerikanske psykiaterLeon F Seltzer (Ph.D.) i bladet Psychology Today.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dommedag for Peter Madsen: Se de fire...
bt.dk
Flyselskab med vildt tilbud: Få penge...
bt.dk
Trend får turister til at blæse på...
bt.dk
DR ændrer kursen radikalt: 'Den...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx