Af - 05/08-15 12:02

Brudepar aflyste fest - gav 4.000 flygtninge mad i stedetBrudepar aflyste fest - gav 4.000 flygtninge mad i stedet

Der var i den grad tale om næstekærlighed, da et tyrkisk par blev gift.

Bildstrecke im Grossformat »

En bryllupsfest er normalt for familier og venner.

Men da et tyrkisk par i torsdags blev gift, valgte de at gøre det stik modsatte. De brugte alle de opsparede bryllupspenge og inviterede i stedet en masse mennesker, de aldrig tidligere havde mødt. Og hele 4.000 af dem.

Fald i antallet af asylansøgere undrer fagfolk
Fald i antallet af asylansøgere undrer fagfolk

For da brudgommen og bruden, Fethullah Üzümcüoğlu og Esra Polat, skulle holde fest efter deres bryllup i Kilis åbnede de dørene for de syriske flygtninge, der befinder sig i og omkring den tyrkiske by. Her er omkring 4.000 syrere i flygtningelejre, der er flygtet fra borgerkrigen i Syrien lige på den anden side af grænsen.

Brudeparret sørgede selv for at dele mad ud til flygtningene i deres stiveste puds.

Billederne af brudeparret er gået verden rundt, fordi den tyrkiske nødhjælpsorganisation Kimse Yok Mu har delt billederne fra den specielle brullypsfest på sociale medier.

Danmark går enegang med annoncer til flygtninge
Danmark går enegang med annoncer til flygtninge

- Det at se glæden i de syriske flygtningebørns øjne var det hele værd. Vi er startet vores rejse sammen med at bringe glæde til andre, og det er en vidunderlig følelse, siger brudgommen Fethullah Üzümcüoğlu til lokale tyrkiske medier.

Det var hans far, da oprindeligt fik ideen, og bruden Esra Polat var ikke meget for ideen i begyndelsen, erkender hun over for engelske Independent:

Jeg var chokeret, da Fethullah præsenterede mig for ideen, men jeg skiftede hurtigt mening. Det var sådan en vidunderlig oplevelse. Jeg er glad for, at jeg fik muligheden for at dele vore bryllupsmenu med nogle, der virkelig er i nød.

Nødhjælpsorganisationen Kimse Yok Mu var med til at arrangere den anderledes bryllupsfest og også en lokal sanger, Reşit Muhtar, hjalp til.

Fethullah Üzümcüoğlu fortæller, at hans venner nu planlægger at gøre det samme til deres kommende brylupper.


LÆS OGSÅ: Ekspert: Luftstøtte kan ændre konflikten i Syrien

LÆS OGSÅ: Tyrkiske bombefly igen i luften

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx