Af - 03/07-15 12:19; Opdateret: 03/07-15 12:52

Blev 'uretfærdigt' fyret efter han var stiv, forulempede kvindelige kolleger og bad chefen gå ad h... tilBlev 'uretfærdigt' fyret efter han var stiv, forulempede kvindelige kolleger og bad chefen gå ad h... til

En julefrokost, der går over gevind, skal ikke koste jobbet i Australien. Lige meget, hvor meget det så stikker af med den frie bar...

Bildstrecke im Grossformat »
For en australsk mand blev den frie bar for meget og hans opførsel udløste en fyreseddel efter årets julefrokost i firmaet. Til gengæld har han nu vundet sagen i retten. Fyring var ubegrundet, da firmaet selv leverede den frie bar. På de næste sider kan du se nogle af de eskapader, der udløste en opsigelse. På dagen for julefrokosten løftede den australske sjakbajses boss en pegefinger og advarede imod overdreven fuldskab om aftenen: -Gør mig en tjeneste og lad være med at være den idiot, som jeg skal tage mig af mandag morgen. Lad være med at være ham, der bliver stangstiv, overfuser nogle eller begynder at slås, advarede bossen overfor en gruppe af ansatte. Den australske fulderik havde kastet sig kyssende over en kvindelige kollega i en bar over det festlokale, hvor julefrokosten blev afholdt. - Jeg går hjem og drømmer om dig i nat, sagde den fulde medarbejder. Kysseriet fandt først sted efter selve julefrokosten var færdig. Senere foreslog han en kvindelige kollega at de skulle på date med deres respektive børn. Ungerne skulle ride på heste og stå på skøjter, mens forældrene kunne se hinanden dybt i øjnene. - Jeg ville gerne spørge om dit nummer, men jeg vil ikke afvises, sagde den fulde mand til kvinden, der ikke svarede på de talrige opfordringer. Den fulde mand nåede også at bede et bestyrelsesmedlem om at skride ad h... til. Det kunne den overfusede chef dog ikke selv huske efter festen, så det var en formildende omstændighed, mente retten.

Arkivfoto

En medarbejder til en julefrokost var æskestiv, lagde an på og kyssede kvindelige kolleger og bad chefen om at pille af. Han blev fyret, men arbejdsretten i Australien har netop kendt at den fyring var uden grund.

Stjålne kys, opfordringer til hest- og skøjtedate og en sviner til chefen. Læs de nøjagtige detaljer i toppen af artiklen.

Faktisk bar arbejdsgiveren selv den største del af skylden, lyder det fra retten, der nu vil tage stilling til, hvorvidt den fyrede drukkenbolt skal have sit gamle job tilbage.

Det skriver Financial Review.

I december sidste gik det over gevind for Stephan Keenan, der arbejdede som holdleder for et sjak af vejarbejdere. Han havde fået i omegnen af 10 øl og en enkelt vodka med cola til en julefrokost med fri bar.

Mandag morgen lå der en fyringsseddel, men den er nu blevet dømt som uberettiget.

Paradise-vindere afslører: Sådan slipper du for tømmermændene
Paradise-vindere afslører: Sådan slipper du for tømmermændene

Arbejdsretten mener, at det var den frie bar, der var skyld i, at Stephan opførte sig som han gjorde, og at de tre hændelser, der lå til grund for fyringen ikke var nok til at begrunde en fyring.

Se hans trekløver af fuldemands-pinligheder øverst i artiklen.

Retten mente, at man måtte forvente, at folk ikke ville opføre sig professionelt, når man satte dem i festlige rammer med en fri bar.

- Fra mit synspunkt, der er selvmodsigende at en arbejdsgiver kræver at man overholder de sædvandlige regler for opførsel til en fest, men samtidig supplerer medarbejderen med et ubegrænset forbrug af alkohol, siger Adam Hatcher, der er næstformand i Fair Work Commission.

Sådan julepynter du dit ansigt som en BOSS
Sådan julepynter du dit ansigt som en BOSS

Arbejdsretten lagde vægt på, at kysset fandt sted efter selve festen, og at det ikke blev påvist, at den udskældte chef skulle være blevet stødt af kommentaren. Desuden havde date-forslaget været i romantisk øjemed og ikke noget seksuelt i øjeblikket.

Stephan blev opsagt med fire ugers løn, men arbejdsretten vil nu tage stilling til, om han skal have sit gamle job tilbage.

LÆS OGSÅ: Sejt gået! Barejer har det perfekte svar til homofobisk kunde

LÆS OGSÅ: Til julefrokost i går? Derfor skal du tjekke Facebook i dag

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Har du styr på Magnussen? Formel 1...
bt.dk
Christina Sederqvist: Når jeg bliver...
bt.dk
Kim Walls forældre fortæller BT om...
bt.dk
Sanne Salomonsen: Derfor bliver...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx