Af - 24/02-14 11:25; Opdateret: 24/02-14 11:44

12-årigt LEGO-geni opfinder printer til blindeskrift12-årigt LEGO-geni opfinder printer til blindeskrift

En dreng fra Californien brugte sin hjerne, og sit LEGO, til at hjælpe de blinde.

12-årige Shubham Banerjee har opfundet en såkaldt Braille-printer – lavet af legoklodser. En Braille-printer er en maskine, der printer blindeskrift, også kaldet punktskrift, på papir.

I en YouTube video forklarer Banerjee, hvordan han brugte sit LEGO-sæt til at opfinde lavpris-printeren, som han har navngivet Braigo.

- Det her er så let, selv min lillesøster kan gøre det, siger Shubham i videoen.

Braigo er bygget af LEGO-sættet MINDSTORMS EV3. En robotmodel, som Banerjee omdannede til at lave en funktionel printer til en brøkdel af prisen på andre maskiner på markedet. Helt basale blindeskriftsprintere koster fra ca. 11.000 kr.

Dansker opfinder frisk luft - og vinder stor pris
Dansker opfinder frisk luft - og vinder stor pris

- Der var den her ene flyer, der fangede min opmærksomhed. Den sagde 'Giv donationer til de blinde'. På det tidspunkt kendte jeg ikke til Braille. Så jeg spurgte mine forældre 'Hvordan kan blinde mennesker læse?'. De sagde 'googl det', så det gjorde jeg, og jeg lærte alle de her ting om Braille og hvor meget de her printere koster. Så jeg tænkte, det ville være sejt at kombinere min interesse for LEGO med noget hjælpsomt, fortæller han til CNN.

I stedet for at tjene penge på sit design, har Shubham valgte at lægge instruktionerne online og opfordrer folk til at lave deres egen.

- Det gjorde jeg, fordi jeg virkelig gerne vil hjælpe de blinde. Jeg har ondt af de synshandicappede. Jeg håber faktisk på at kunne gøre mere. At lave mere, der kan hjælpe folk rundt, fortæller han.

Den unge opfinder går stadig i 7. klasse, men han drømmer om at blive læge, forsker eller ingeniør.

LÆS OGSÅ: Forskere opfinder ‘umuligt’ stof ved en fejl

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lokomotivfører i chok: Drama ved...
bt.dk
Emil er flyttet fra Jylland til...
bt.dk
DR ændrer kursen radikalt: 'Den...
bt.dk
Flyselskab med vildt tilbud: Få penge...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx