Af - 04/01-15 20:19

Her er dit TV, din telefon og dine gadgets i 2015Her er dit TV, din telefon og dine gadgets i 2015

Et apparat, der kan tælle, hvor mange kalorier du spiser. Vibrerende skoindlæg og mini-droner. Få en forsmag på, hvad du kan vente dig af teknologien i år

storybild

Fra venstre et smartwatch, filmrobotten Keecker og armbånd, der holder styr på træning (Billede: Polfoto)

Teknologien udvikler sig med stormskridt, og hvor langt er vi egentlig fra at køre rundt i en førerløs bil, mens vi bliver jagtet af en drone, der prøver at aflevere vores pizza?

Et årligt teknologishow i Las Vegas, hvor mere end 3.500 virksomheder præsenterer deres nyeste produkter, giver et godt indblik i, hvad 2015 kommer til at byde på. Det skriver BBC.

Her kan du se, hvad du skal glæde dig til - og dukke dig for - i 2015.

Nye gadgets skaber frygt i USA's biografer
Nye gadgets skaber frygt i USA's biografer

De nye fjernsyn

I år har tv-fabrikanterne meldt ud, at de kommer til at fokusere endnu mere på billedkvalitet, og LG har afsløret, at de vil introducere en ny teknologi, der skaber en hidtil uset høj billedopløsning.

Teknologien gør brug at bittesmå krystaller - nogle er mere end 50.000 gange mindre end bredden af et menneskehår - der skaber billeder, som firmaet påstår er 30% bedre i farver end de nuværende LCD fjernsyn.

Samsung har meldt ud, at de vil lancere et TV, der kan afspille PlayStation 3 spil uden brug af en konsol.

2015 er også året, hvor du skal holde øje med ordet nits, når det kommer til fjernsyn. Nit er en måling af lysstyrke, og flere nit betyder, at tv-billedet står bedre i sollys, og så baner det vejen for HDR. En teknologi, der giver mere livagtige billeder.

De nye smartphonegadgets

Er du Android-ejer kan du snart få fingre i et ur fra Goldkeys Communicator, der kan fortage dine opkald uden at været tilsluttet din telefon.

Og kamerafabrikanten Kodak barsler med, at de vil begynde at lave udstyr til smartphones, der giver nye print- og delemuligheder.

Medie: Her er den nye iPhone
Medie: Her er den nye iPhone

Efter Apple har annonceret, at de vil lancere deres smartwatch i år har flere konkurrenter arbejdet på højtryk for at få en bid af kagen, og der vil derfor i 2015 komme et væld af forskellige smartwatches.

De nye gadgets, du tager på

Gadgets du bærer på kroppen, som er trådløst forbundet til en smartphone eller din computer, har været et kæmpe hit i 2014, og alt tyder på, at tendensen fortsætter i år.

Det nyopstartede firma Healbe lancerer et apparat, der automatisk registrerer, hvor mange kalorier du indtager.

En anden ny teknologi er skoindlæg, der vibrerer, når du får nye notifikationer - du bliver altså kildet under fødderne, når der sker noget nyt på telefonen.

De vibrerende skoindlæg kan også bruges til fitnessudøvere, så de kan få feedback på deres træning og hjælp til at lave øvelserne rigtigt.

Der bliver i det hele taget lanceret en masse nyt udstyr til sportsudøvere. Basketball-spillere får en gadget, der kan vise, hvor mange skud de har fortaget, og hvor mange procent der var succesfulde, ved navn ShotTracker.

Apple lancerer nye dimser: iPad Air 2 er ultratynd
Apple lancerer nye dimser: iPad Air 2 er ultratynd

Wahoo Fitness laver et brystbånd, der tæller dine armbøjninger, mavebøjninger og andre udførte fitnessøvelser.

En T-shirt, der opdaterer din hjerterytme fra firmaet Cityzen Sciences, er også under udvikling.

De nye droner og robotter

Vi er for alvor blevet begejstrede for droner som nyt avanceret legetøj, og fans kan glæde sig til dronen Zano, der er lille nok til at kunne ligge i din hånd, men som stadig er i stand til at optage videoer i høj opløsning.

Firmaet Air Dog står bag en ny drone, der lover at kunne følge sin ejer, mens den filmer dig med et GoPro-kamera.

Og der er også nyt at komme efter, hvis du vil have en robot på jorden. Det japanske firma lancerer droider, der er designet til at følge efter deres mennesker, når de shopper.

Mens en nystartet fransk virksomhed har lavet en robot, der kan vise film.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx