Af - 10/02-14 17:11; Opdateret: 10/02-14 19:16

Sebastian var vidne til branden: Flammerne var fire meter højeSebastian var vidne til branden: Flammerne var fire meter høje

En gymnasieelev fortæller over for mx.dk om den voldsomme brand, der brød ud mandag eftermiddag i skibyen Val D'Isère i Frankrig.

storybild

En gymnasieelev i Val D'Isère fortæller om den voldsomme brand, der brød ud mandag eftermiddag. (Billede: Twitter)

- Der var kæmpe høje flammer, og jo tættere vi kom på, jo voldsommere blev det. Det så ud til, at brandvæsenet ikke rigtig havde styr på det, siger 16-årige Sebastian, der går i 2.g på Den International Skole i København, men er en del af en gruppe på 20-25 personer, som er med Zahles Gymnasium i Val D'Isère.

- Vi stod cirka 20 til 50 meter derfra og kunne se, at der var kaos dernede. Brandvæsen og politi løb rundt neden for bygningen, siger Sebastian.

Brand hærger hotel med danske gymnasieelever
Brand hærger hotel med danske gymnasieelever

- Flammerne var fire meter høje og voksede sig faktisk større og større, eftersom de ikke kunne få ilden under kontrol, siger den unge gymnasieelv.

Alle danskere har det godt
Branden brød ud i en ni-etagers bygning, som støder op til et stort hotel, hvor der bor danske gymnasieelever fra ni forskellige gymnasier: Øregaard Gymnasium, Ordrup Gymnasium, Virum Gymnasium, Aurehøj Gymnasium, Marie Kruse Skole, Rysensteen Gymnasium, Falkonergårdens Gymnasium, Zahles Gymnasium og Viborg Handelsgymnasium.

Over for metroxpress fortæller Nordlanders pressechef Kim Andersen, at 'ingen af deres gæster er kommet noget til. Alle er i god behold'.

Det er også den melding Sebastian og vennerne har fået på deres hotelværelse, hvorfra der lyder ros til guiderne. Han påpeger, at de har været hurtige til at melde ud om situationen og forsøge at finde nye hoteller til dem, der ikke længere har et som følge af den voldsomme brand.

Skiarrangør: Alle vores gæster har det godt
Skiarrangør: Alle vores gæster har det godt

- Vi har nogle venner, som boede i hotellet ved siden af (Jardins de la Balme, red.), og de bliver nødt til at flytte, Men der er allerede guider, som prøver at finde noget nyt til dem, siger han.

Selvom branden var voldsom oplevelse, har den ikke ødelagt noget for Sebastian og vennerne. De lader sig i hvert fald ikke slå ud af den og glæder sig til senere i aften, hvor de skal i byen igen.

- Det er da klart, at det er en smule ekstremt, at det sker, når der er så mange danskere hernede. Men det er også lidt sjovt med noget action, siger han.

Metroxpress har talt med både politi og brandvæsen i Val d'Isère, men ingen af dem kan på nuværende tidspunkt sige noget om, hvor omfattende skaderne er.

Flere franske medier rapporterer om, at flere personer er blevet røgforgiftet, og at en kvinde er kommet alvorligt til skade, efter hun hoppede ud af vinduet fra femte sal. Det sidste skulle ifølge 16-årige Sebastian ikke passe.

- Guiderne hernede siger, at der ikke er hoppet nogen ud af vinduet, lyder det.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Myndighederne advarer: Voldsomt...
bt.dk
Rikke Chili faldt om i junglen: Det...
bt.dk
Klopp efter vild målfest: Det var tæt...
bt.dk
Nyt regnskab: Kongehuset har tabt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx