Af Thomas Brunstrøm - 30/03-17 10:05

Hverken bred ymer eller knæhøj karseHverken bred ymer eller knæhøj karse

Humor-barren er ikke ligefrem sat højt i Casper Christensen og Frank Hvams 80’er-film.

storybild

I en scene i Casper Christensen og Frank Hvams nye film, er der en person, der er på vej ud af døren med ordene »jamen, jeg er klar«, hvorefter en anden siger »du har jo ikke nogen bukser på,« og kameraet zoomer ud og afslører, at personen er iført underbukser. Den scene er faktisk en-til-en identisk med en scene i den nyeste ‘Far til fire’-film. Så kan man ligesom gøre op med sig selv, om man synes, det er et kvalitetstegn eller ej.

Casper C sender klar besked til danskerne: Stop med at bruge n-ordet
Casper C sender klar besked til danskerne: Stop med at bruge n-ordet

Det er ikke, fordi ‘Dan Dream’ er nogen dårlig film. Den er bare heller ikke så god, som man kunne have håbet på. Ud over overnævnte joke er der også en, der kommer til at skide i et bidet, og en, der spiser rå kylling, så han i to scener går henholdsvis larmende på toilettet og skider i bukserne. Bevares, afføring kan sagtens være sjovt, det er bare ikke i sig selv morsomt, og det virker lidt, som om Casper Christensen og Frank Hvam har fået den idé.

Anmeldere: Klovn-duo lykkes delvist med 80'er-film om elbil
Anmeldere: Klovn-duo lykkes delvist med 80'er-film om elbil

I det hele taget er de ikke bange for at plukke de endog meget lavthængende frugter, og det er på en måde en skam, når man ved, hvor sjove de to herrer kan være. Selv jokes, der faktisk ER gode, er tit lidt nemme at forudse. Når en karakter tømmer sin pool og så tre minutter efter siger: - Nu skal jeg i poolen!, skal man ikke have en doktorgrad i komik for at regne ud, at han nok har glemt at fylde den og lander på bunden med et brag.

TV: Nu er traileren til Casper og Franks 80'er-komedie landet
TV: Nu er traileren til Casper og Franks 80'er-komedie landet

Casper Christensen og Frank Hvam er blevet inspireret af historien om en lille flok fantaster, der i 80’erne forsøgte at lave og sælge Danmarks første el-bil. Det gik spektakulært galt, og filmens historie om nogle mennesker med vilde drømme, der kæmper mod alle odds, er sådan set meget fin.

Casper Christensen spiller smart-i-en-fart-fyr med store armbevægelser, mens Frank Hvam spiller akavet knudemand, der er underkuet af sin sure kone, så på den måde udfordrer de ikke ligefrem sig selv i forhold til deres ‘Klovn’-personaer.

Klovn vender tilbage til tv-skærmene med ny sæson
Klovn vender tilbage til tv-skærmene med ny sæson

80’er-settingen er ualmindeligt gennemført med alt, hvad det indebærer af walkmen, Jolly Colaer og habitjakker med opsmøgede ærmer – nogle gange har man lidt fornemmelsen af, at folkene bag filmen har brugt mere tid i Nordisk Films klædud-kasse end med at arbejde med manuskriptet.

LÆS OGSÅ: Efter to film: Nu vender 'Klovn' tilbage som tv-serie

LÆS OGSÅ: TV: Se det første klip fra Casper og Franks nye komedie

LÆS OGSÅ: TV: Kom med bag om kameraet på Casper og Franks nye film

LÆS OGSÅ: WOW: Er det her Frank Hvams dobbeltgænger?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansker undrer sig over pudsigt...
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Tre danske byer vil ændre navn
bt.dk
Asger var alene - pludselig sad armen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx