Af - 05/04-15 18:24

Svedig idé: Noah løser chili-elskeres største problemSvedig idé: Noah løser chili-elskeres største problem

Det skal være slut med at købe en chilisauce, der viser sig at smage forfærdeligt. Det vil en amerikaner nemlig lave om på.

storybild

Noah Chaimberg var træt af at købe flasker med dårlig chilisauce. Derfor åbner han nu en butik, hvor man kan smage sig frem til sin favorit. (Billede: LinkedIn)

Noah Chaimberg synes selv, at han har fået en brandgod ide. Som stor fan af stærk mad har han ofte købt en chilisauce for at peppe sine retter op, men som regel ender han med at stille flasken bagerst i skabet, fordi den alligevel ikke smager godt.

Efter nogen måneder ender chilisaucen i skraldespanden, og Noah har kun fået brugt den en enkelt gang. Men det skal være slut med at smide chili-flasker ud, og derfor åbner han en butik, hvor kunderne kan smage løs, inden de vælger deres stærke tilbehør.

- Chilisauce er ikke ligesom øl, hvor man bare kan købe en ny slags med hjem og smage den. Du putter det her på din mad, og hvis du ikke kan lide det, bruger du det ikke igen. Men her kan du ikke nå at få brugt en hel flaske på en gang, siger Noah til Playboy.

Sådan fik Rasmus en flot krop med fibre og chili
Sådan fik Rasmus en flot krop med fibre og chili

Om nogle få uger åbner han butikken Heatonist i New York City, og det vil blive det første sted i den amerikanske by, hvor man kan komme og smage stærk sauce, inden man køber det. Samtidig vil man få tips og gode råd, hvis man ikke selv er så stærk på chili-området.

De vil blandt andet komme fra Noah selv, der ifølge Playboy er verdens første 'chilisauce-sommelier', altså den første tjener med speciale i de stærke flasker. For Noah gav lige netop den titel god mening.

- Vi kom op med ideen om at lave en service til folk, hvor de kunne sende billeder af deres mad, og så ville vi anbefale en passende chilisauce til. Og der kom ideen til 'chilisauce-sommelier', siger Noah Chaimberg.


Chili-Klaus: Efter en stærk chili kan man bestige Mount Everest
Chili-Klaus: Efter en stærk chili kan man bestige Mount Everest

Ud over muligheden for at komme forbi deres fysiske butik, har Heatonist også en webshop, og så vil de også tilbyde at sende en månedlig pakke ud med tre forskellige chilisaucer. Men de vil ikke bare sende de samme tre ud til alle deres kunder.

- Jeg har virkelig ikke lyst til at sende noget til folk, som de ikke kan lide, og derfor har vi lavet en smags-algoritme. De flasker, som kommer i forsendelsen, er tilpasset til kundernes smag, siger Noah Chaimberg.

Det er blandt andet faktorer som, hvor stærkt det er, og hvilke typer chili der er brugt, der skal afgøre, hvilke saucer, der kommer med posten.

TV: Hvad sker der, når man prøver at snave fremmede mænd?
TV: Hvad sker der, når man prøver at snave fremmede mænd?

Funktionen er ikke kommet på hjemmesiden endnu, men det er muligt at besøge den og bestille en eller to flasker med chilisauce. Og det er endda muligt at få det fragtet til Danmark. Besøg Heatonist her.


TV: Her tager folk godt fat om løgposen
TV: Her tager folk godt fat om løgposenTV: Se kunstner tegne verdenskendte logoer i frihånd
TV: Se kunstner tegne verdenskendte logoer i frihånd

LÆS OGSÅ: TV: Han er blevet kendt for at være en frækkert på et løbebånd

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx