Af Bo Poulsen - 03/08-17 21:19

22-årig reddede verden fra hackerangreb: Nu har sagen taget en ufattelig drejning22-årig reddede verden fra hackerangreb: Nu har sagen taget en ufattelig drejning

I maj blev britiske Marcus Hutchins verdenskendt, efter han var med til at sætte en stopper for det verdensomspændende hackerangreb, hvor virussen 'WannaCry' blev sluppet løs på internettet.

storybild

Arkivfoto. (Billede: RITCHIE B. TONGO)

Det skete, efter han fra sit soveværelse fandt frem til en såkaldt 'kill switch' i viruskoden (en form for stopknap, red.), der gjorde det muligt at neutralisere truslen, der blandt andet ramte over 300 danske virksomheder.

Men nu har historien om Marcus Hutchins mildest talt taget en vild drejning. Og han kan måske gå fra helt til skurk på ingen tid. Han blev tirsdag 2. august anholdt i Las Vegas, USA, af FBI. Det skriver flere britiske medier heriblandt BBC.

»Vi er klar over situationen,« siger en talsmand fra det britiske nationale cybersikkerhedscenter.

Han lægger vægt på, at de ikke ønsker at kommentere på sagen yderligere i skrivende stund. Det bliver heller ikke forklaret, hvorvidt han er blevet sigtet for en forbrydelse eller ej.

Overfor det britiske medie the Independent oplyser det amerikanske justitsministerium imidlertid, at Marcus Hutchins er sigtet for at have skabt og distribueret en ondsindet virus. En såkaldt 'trojansk hest'. Udover det kommer myndighederne ikke med flere detaljer omkring det påståede virusangreb.

Marcus Hutchins var ifølge mediet i kasino-byen i forbindelse med en cybersikkerhedskonference, som fandt sted i sidste uge.

Sammenlagt blev over 300.000 computere i 150 lande ramt af WannaCry-virussen i maj. Herefter blev computerne låst, og ejerne blev afpresset for et beløb, hvis de ville have deres computer låst op igen.

Selv mente den unge computerekspert ikke, at han var en helt, skrev nyhedsbureauet AP. Det var hans chef dog langt fra enig i.

»Marcus reddede ikke kun USA, men han forhindrede også, at resten af verden led overlast. I løbet af kort tid var vi i stand til at bekræfte, at der i sandhed var en kill switch. Det var et meget spændende moment,« sagde den administrerende direktør for Kryptos Logic, Salim Neino.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dommen over Peter Madsens perverse...
bt.dk
Stjernen afslører: Barcelona- og...
bt.dk
I dag kan en ny børne-dille begynde:...
bt.dk
Dansk kendis har tabt sig 25 kilo:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx