Af Katrine Frederikke Wandrup - 03/08-17 11:48

270.000 populære iPhone-covere tilbagekaldes: Kan give alvorlige kemiske brandmærker 270.000 populære iPhone-covere tilbagekaldes: Kan give alvorlige kemiske brandmærker

Kender du de flotte iPhone-covere med flydende glitter bag på?

storybild

De farlige glitter-covers og forbrændingen på Stephanies ben. (Billede: Privat foto)

Kender du de flotte iPhone-covere med flydende glitter bag på?

Nu viser det sig, at indholdet kan være farligt, hvis der går hul på coveret og du får væsken og glitteret på huden, skriver flere amerikanske medier, herunder CNN og Buzzfeed.

Hele 270.000 covere til iPhone 6, 6s og 7 er blevet tilbagekaldt verden over, efter mindst 24 personer har fået kemiske forbrændinger forskellige steder på huden. Langt de fleste tilskadekomne er amerikanere, men der er også meldt om skader på folk fra resten af verden.

Det er primært covere solgt af forhandleren Mix-Bin-Electronics, der kan give de alvorlige forbrændinger, men hvis du køber covere uden for EU – for eksempel over det amerikanske shoppingsite Amazon – kan du risikere, at dit cover også er blandt et af de farlige.

For coverne er produceret i Kina og kan derfor være solgt til hele verden og også af andre forhandlere end Mix-Bin-Electronics.

Buzzfeed har talt med en af dem, der har prøvet at få de smertefulde forbrændinger. Stephanie havde sin telefon i lommen, mens hun var på arbejde.

»Gennem hele dagen kunne jeg mærke en brændende fornemmelse på mit ben, men jeg troede, det bare var irritation efter en barbering eller noget, fordi det plejer det at være. Men da jeg kom hjem, var mit ben helt rødt,« fortæller hun.

Herhjemme kender Miljøstyrelsen ikke til problemet, men vil nu starte en undersøgelse for at finde ud af, om problemet også er med covere, der er blevet solgt i Danmark.

»Vi er ikke bekendt med, om de pågældende covers sælges i Danmark. Vi vil nu lave en screening af markedet for at se, om vi kan finde de pågældende mobilcovers. Hvis de sælges i Danmark, vil vi udtage dem til nærmere analyse,« siger Jane Pedersen, funktionsleder i Miljøstyrelsens Kemikalieinspektion til BTMX.

Siden tilbagekaldelsen af coverne i USA har mange delt billeder af de skader, de har fået af den ætsende væske på sociale medier.

Justin Timberlaugh har delt et billede på Twitter af sin ryg med en stor rød plamage og skriver: 'Den følelse når væsken i dit iPhone glimmer-cover giver dig en kemisk forbrænding.'

Brugeren Court har ikke delt et billede, men sender samme advarsel ud: 'lol skud ud til mit telefoncover for at gå i stykker og give mig en kemisk forbrændig. Fedt.'

Hun fortæller til Buzzfeed, at der gik hul på coveret mens hun sad med telefonen i skødet og spiste frokost.

»I sidste time (på skolen, red.) blev jeg nødt til at ringe til min mor, så jeg kunne få fri fra skole, fordi det gjorde så ondt, at jeg blev nødt til at tage hjem,« siger hun.

Sygeplejersken Diane Bowen deler et billede af det omtalte cover og skriver: 'ADVARSEL iPhone-covere med flydende glitter. Havde en patient med en 10 cm stor kemisk forbrænding på sit lår efter at have haft et lækkende cover i sin lomme.'

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tør du se den? Ny horrorfilm har...
bt.dk
Socialdemokrat opfordrer til opgør:...
bt.dk
Superliga-direktør inden gyserkampe:...
bt.dk
Nyt rod på Københavns Rådhus: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx