Af - 20/01-16 18:15; Opdateret: 20/01-16 18:35

Her er verdens bedste land: Se hvor Danmark ligger på listenHer er verdens bedste land: Se hvor Danmark ligger på listen

Verdens bedste land er ifølge en ny stor amerikansk undersøgelse Tyskland. Danmark er skuffende langt fra guldet.

Bildstrecke im Grossformat »

Se listens top ti herover.

Vi danskere ser måske os selv, som det gladeste land i verden, men ifølge en ny stor amerikansk undersøgelse er vi langt fra det bedste. Det er Tyskland til gengæld, skriver Washington Post.

I en stor undersøgelse fra U.S. News & World Report fra University of Pennsylvanias Wharton School og det globale branding bureau BAV Consulting peger på vores naboer til syd som det bedste land. Ranglisten blev offentliggjort til World Economic Forum i Davos i Schweiz onsdag.

- Ligesom vi har gjort med universiteter, hospitaler og andre institutioner, vil vores Bedste Lande-portal være en global hjemmeside med historier og data, som skal hjælpe borgere, forretningsledere og stater med at evaluere præstationer i en hurtigt udviklende verden, skriver Mortimer B. Zuckerman, direktør og redaktør hos U.S. News.

LISTE: Her er Morten Resens mest uforglemmelige øjeblikke på tv
LISTE: Her er Morten Resens mest uforglemmelige øjeblikke på tv

Danmark kommer ind på en mere beskeden 10. plads på listen, der er baseret på en undersøgelse med 16.248 deltagere fra 36 lande i Europa, Afrika, Asien og Amerika. I undersøgelsen blev deltagerne bedt til at tage stilling til deres opfattelse af tilfældigt udvalgte lande i 65 forskellige kategorier.

De forskellige kategorier blev scoret og samlet i ni bredere grupperinger: Eventyr, borgerskab, kulturel indflydelse, iværksætteri, kulturarv, åbenhed for erhvervsliv, bevægelse, magt og livskvalitet.

Ud af de omkring 16.000 deltagere var mere end 8.000 af dem en del af en såkaldt 'informeret elite', som er veluddannet og en del af middel- og overklassen. Samtidig var mere end 4.500 af dem var virksomhedsledere.

LISTE: Har du et af disse 25 kodeord? Så er du sårbar
LISTE: Har du et af disse 25 kodeord? Så er du sårbar

For at nævne nogle højdepunkter blev USA nummer ét i magt, mens Sverige er det bedste land at være borger og opdrage sine børn i. Frankrig løber med førstepladsen for kulturel indflydelse og tyskerne for entreprenørskab.

LÆS OGSÅ: LISTE: 7 ting du helt sikkert IKKE vidste om Dolly Parton

LÆS OGSÅ: LISTE: 11 grunde til, at mænd bliver liderlige ud af det blå

LÆS OGSÅ: LISTE: 9 fuldesamtaler du har haft med din bedste ven

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx