Af Ritzau - 16/07-16 09:21

Mindst 90 personer er omkommet under kupforsøg i TyrkietMindst 90 personer er omkommet under kupforsøg i Tyrkiet

754 soldater er blevet anholdt i forbindelse med blodigt kupforsøg fredag og natten til lørdag.

Bildstrecke im Grossformat »

754 medlemmer af det tyrkiske militær er blevet anholdt efter kupforsøget i Tyrkiet, der indtil videre har kostet 90 mennesker livet. 29 oberster og fem generaler er desuden blevet fjernet fra deres poster.

Omkring 50 soldater, der menes at være på kupmagernes side i Tyrkiet, har overgivet sig lørdag morgen.

Udenrigsministeriet fraråder rejser til uroligt Tyrkiet
Udenrigsministeriet fraråder rejser til uroligt Tyrkiet

Tv-billeder viser dem forlade deres kampvogne og gå med hænderne over hovedet på en af broerne, der løber over Bosporusstrædet i Istanbul, skriver Reuters.

Tidligere har et øjenvidne angiveligt set soldater overgive sig til væbnet politi på Taksimpladsen i Istanbul. Andre vidner siger til nyhedsbureauer, at Erdogan-tilhængere er gået til angreb på nogle af de kupmagere, der har overgivet sig.

Men i en skriftlig udtalelse siger den del af militæret, der står bag kupforsøget i Tyrkiet, at den fortsat kæmper. Det skriver Reuters.

Situationen i Tyrkiets største byer kan bedst beskrives som stærkt kaotisk.

Nyhedsbureauer og øjenvidner meldte ved 3-tiden natten til lørdag fortsat om eksplosioner og gadekampe rundt omkring i Tyrkiet.

I Istanbul-lufthavnen Atatürk, ved Tyrkiets parlament samt ved Taksimpladsen var der meldinger om eksplosioner.

Det skete, selv om den tyrkiske efterretningstjeneste MIT tidligere erklærede kuppet mod præsident Erdogan for "afværget". Det skete før klokken 02.00 ifølge nyhedsbureauet dpa.

Det er stadig uklart, hvem der har været stået bag kupforsøget mod den tyrkiske præsident og regering. Præsident Erdogan har selv skudt skylden på sin ærkefjende, imamen Fethullah Gülen. Imamen har dog selv taget kraftig afstand fra at stå bag.

Nyhedsbureauet Reuters meddeler, at den statslige tv-kanal TRT er begyndt at sende igen, efter at der i timevis har været sort skærm, hvis man slog over på stationen.

Kristian Jensen bakker op om tyrkisk regering i kupforsøg
Kristian Jensen bakker op om tyrkisk regering i kupforsøg

En fløj af militæret menes fredag aften at have taget kontrollen med netop TRT.

Det var på denne kanal, at det blev meddelt, at der var erklæret militær undtagelsestilstand, og at Tyrkiet nu blev styret af et såkaldt fredsråd. Desuden lød det, at der var udgangsforbud i Tyrkiet.

LÆS OGSÅ: SAS og Star Tour aflyser fly til kupramt Tyrkiet

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx