05/04-14 11:03

Jagt på fly fra Malaysia intensiveres: Nu kæmper de for alvor mod tidenJagt på fly fra Malaysia intensiveres: Nu kæmper de for alvor mod tiden

Den australske premierminister betegner eftersøgning efter fly som den "vanskeligste nogensinde."

storybild

Den australske premierminister betegner eftersøgning efter fly som den "vanskeligste nogensinde." (Billede: Polfoto)

Fire uger efter et passagerfly fra Malaysia Airlines forsvandt blev eftersøgningen lørdag optrappet til den mest intensive jagt hidtil i den sydlige del af Det Indiske Ocean i et forsøg på at finde de sorte bokse, inden batterierne dør.

Fire uger efter MH370's mystiske forsvinden: Håbet svinder for alvor ind
Fire uger efter MH370's mystiske forsvinden: Håbet svinder for alvor ind

Omkring 10 militærfly, tre civile fly og 11 skibe vil lede i et område på 217.000 kvadratkilometer 1700 kilometer nordvest for den australske by Perth, hvor det menes at flyet styrtede ned den 8. marts.

- Hvis vi ikke har fundet nogen inden for seks uger, vil vi fortsætte eftersøgningen, da der er mange ting i flyet, som kan flyde siger Angus Houston, som leder det australske organ, der koordinerer operationen.

Har australier fundet dele fra forsvundet fly?
Har australier fundet dele fra forsvundet fly?

- Før eller siden vil vi finde noget, som betyder, at vi kan indsnævre eftersøgningsområdet, siger han.

Snesevis af fly har hidtil ikke kunnet finde spor efter flyet. To fartøjer er på en undervandsmission i eftersøgningen efter Malaysia Airlines fly MH370.

Malaysia: Nedslående nyt om forsvundet fly
Malaysia: Nedslående nyt om forsvundet fly

Batterierne i flyets sorte bokse holder højst 30 dage og kan være meget tæt på at holde op med virke. De australske myndigheder siger, at eftersøgningsområdet og vejrbetingelserne er usædvanligt vanskelige, og den australske premierminister Tony Abbott har betegnet eftersøgningen som den "vanskeligste nogensinde i menneskets historie."

Malaysiske flymyndigheder udsender rettelse: Det sagde piloten
Malaysiske flymyndigheder udsender rettelse: Det sagde piloten

De malaysiske myndigheder har indsnævret personefterforskningen i forbindelse med det forsvundne fly til kun at omfatte piloterne og kabinepersonalet. De 227 passagerer er renset for mistanke om kapring, sabotage, personlige og mentale problemer, der kunne have ført til flyets forsvinden 8. marts.

Myndighederne har stadig ikke udelukket en teori om, at mekaniske problemer kunne være årsagen til, at Boeing 777-flyet forsvandt i begyndelsen af marts.

Men Efterforskerne regner det imidlertid for mere sandsynligt, at flyet med overlæg blev dirigeret væk fra den planlagte rute mellem Kuala Lumpur og Beijing.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsen stoppet midt i forklaring
bt.dk
Hængte ombejlet fodboldstjerne ud: Nu...
bt.dk
35-årig far dræbte sine to små børn...
bt.dk
9-årige Leo meldt savnet: Har du set...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx