Af Marc Nicholas Thygesen - 25/06-15 15:17; Opdateret: 25/06-15 15:41

Stadig ingen aftale mellem Grækenland og kreditorerneStadig ingen aftale mellem Grækenland og kreditorerne

Den østrigske finansminister siger, "vi må begynde at tænke på alternativer" til en aftale med Grækenland.

storybild

(Billede: Polfoto/Petros Giannakouris)

Der er stadig ingen aftale mellem Grækenland og de internationale kreditorer kort før starten på endnu et møde mellem eurolandenes finansministre torsdag eftermiddag i Bruxelles.

Endnu et græsk krisemøde slutter uden resultat
Endnu et græsk krisemøde slutter uden resultat

Kreditorerne har givet Grækenland et ultimatum for at få en troværdig græsk reformplan på bordet torsdag, skriver flere internationale medier.

Eurotopmøde slut uden endelig aftale om Grækenland
Eurotopmøde slut uden endelig aftale om Grækenland

På eurogruppens fjerde møde på blot en uge ligger der nu to dokumenter: Ét fra Grækenland og ét fra de tre institutioner - EU-Kommissionen, Den Europæiske Centralbank og Den Internationale Valutafond - der forhandler på vegne af de internationale kreditorer.

Syv råd du skal læse INDEN du tager på sommerferie til Grækenland
Syv råd du skal læse INDEN du tager på sommerferie til Grækenland

Tysklands finansminister, Wolfgang Schäuble, siger, at der ikke er gjort fremskridt, men at forhandlingerne har "bevæget sig baglæns".

- Der er overhovedet ikke noget nyt på bordet, siger Schäuble ved ankomsten til mødet.

Formanden for eurogruppen, den hollandske finansminister Jeroen Dijsselbloem, siger, at han forventer "hårdt arbejde" på eurogruppens nye møde.

- Det eneste, vi har med til eurogruppen, er det, institutionerne har skrevet sammen. Grækerne har ikke tilsluttet sig det, så nu må vi høre fra grækerne, hvilke idéer de har. Hvad de kan gå med til, og hvad de ikke kan gå med til. Og så må vi tage det derfra, siger Dijsselbloem.

Den østrigske finansminister, Hans Jörg Schelling, siger, at Grækenland har afvist ethvert kompromis og hele tiden er kommet med nye ønsker.

- Jeg synes, det er helt utroligt, så skødesløst den græske regering behandler sine sager, siger Schelling, der mener, at tiden er ved at være inde til at "tænke på alternativer" til et kompromis med Grækenland.

Målet på eurogruppens møde er at blive enig med Grækenland om en stribe reformer, der skal forbedre den græske økonomi, inden landets nuværende støtteordning udløber 30. juni.

Samme dag skal de økonomisk pressede grækere betale 1,5 milliarder euro til Valutafonden, og det er penge, de næppe har uden en aftale, der udløser udbetaling af flere lån.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx