04/05-14 16:06

Pro-russere angriber politi i OdessaPro-russere angriber politi i Odessa

Aktivister tiltvang sig adgang til bygning ved at bryde gennem porte og ved at smadre vinduer.

Hundredvis af prorussiske aktivister angriber politihovedkvarteret i den sydlige ukrainske storby Odessa, hvor der fredag blev dræbt mindst 42 mennesker.

Aktivisterne fik med magt tiltvunget sig adgang til politibygningen ved at bryde gennem porte og ved at smadre vinduer.

Journalister på stedet siger, at de prorussiske aktivister råbte "fascister, fascister," da de angreb bygningen med krav om at få frigivet nogle af deres fængslede kammerater.

Hundredvis af mennesker har omringet bygningen, og politiet begyndte kort efter angrebets begyndelse at løslade en eller flere af de tilbageholdte aktivister.

Angrebet skete kort efter, at landets fungerende premierminister, Arsenij Jatsenjuk, havde talt med lokale ledere i Odessa og beskyldt Rusland for at stå bag de voldsomme sammenstød, der rystede byen fredag, hvor en fagforeningsbygning blev stukket i brand.

Branden dræbte og sårede et stort antal mennesker. I alt blev mindst 42 mennesker dræbt op til weekenden under blodsudgydelser, der bragte landet tættere på en borgerkrig.

- Volden i Odessa er en del af Ruslands plan om at ødelægge Ukraine, siger Jatsenjuk.

- Det er Ruslands mål at gentage i Odessa, hvad der sker i den østlige del af landet, siger Jatsenjuk, som besøgte Odessa to dage efter volden.

Han afviser Ruslands beskyldninger om, at hans regering fremprovokerer blodsudgydelser i det østlige Ukraine med en operation, der skal genskabe Kijevs kontrol med en række byer, der nu er under prorussiske separatisters kontrol.

Under kampene i Odessa fredag mellem tilhængere og modstandere af Moskva blev der kastet med benzinbomber og affyret skud.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Straffet for at råbe af dommere:...
bt.dk
'Gør Facebook dig i dårligt humør?...
bt.dk
Medina tiltalt for kokainkørsel
bt.dk
Far til 14-årig pige i koma: 'Gid det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx