Af Ritzau - 15/06-16 17:55

Anklager vil have Pistorius bag tremmer i mindst 15 årAnklager vil have Pistorius bag tremmer i mindst 15 år

Den tidligere sydafrikanske OL-stjerne får 6. juli udmålt sin straf for drab på kæresten.

storybild

Oscar Pistorius (t.v.) sammen med sin søster Aimee i retten i Pretoria onsdag. (Billede: Reuters/Pool)

Der kommer til at gå et par uger, inden sydafrikaneren Oscar Pistorius får sin endelige straf for at have dræbt sin kæreste, Reeva Steenkamp, i 2013.

Dommeren ved retten i den sydafrikanske hovedstad, Pretoria, har fastsat 6. juli som den dag, den tidligere OL-løber skal have sin straf.

Både anklager og forsvarer holdt deres afsluttende procedurer onsdag.

Mens forsvarsadvokaten fremstillede Pistorius som en sårbar og handicappet mand, der skød i panik, mener anklagemyndigheden, at han bevidst skød for at dræbe.

Anklager Gerrie Nel bad i retten onsdag om, at Pistorius som minimum idømmes 15 års fængsel, der er den almindelige minimumsstraf for drab i Sydafrika.

Den 29-årige Pistorius, der blev berømt som "Blade Runner", er fundet skyldig i uagtsomt manddrab og blev i første omgang idømt fem års fængsel for uagtsomt manddrab.

Pistorius blev løsladt fra fængslet og kom i husarrest på sin onkels ejendom i Pretoria i oktober sidste år efter at have afsonet en femtedel af de oprindelige fem år i fængsel.

Senere blev han dog kendt skyldig i drab, da sagen gik til højesteret.

Han vil ikke have mulighed for at appellere yderligere i sagen, når hans straf bliver fastsat i næste måned.

Pistorius har hævdet, at han troede, at hans kæreste var en indbrudstyv, da han i 2013 skød hende fire gange gennem en låst badeværelsesdør i parrets hjem i Pretoria.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx