Af - 17/09-16 12:06

16-årig voldtog baby og postede video på nettet: Slipper for fængsel16-årig voldtog baby og postede video på nettet: Slipper for fængsel

En amerikansk teenager har erkendt sig skyldig i at have voldtaget en etårig baby og lagt en video ud på nettet af overgrebet, som fandt sted i 2013.

storybild

Kraigen Grooms fik betinget fængsel efter at have tilstået voldtægten. (Billede: Wapello County Jail)

Den nu 19-årige gerningsmand var oprindeligt tiltalt for groft seksuelt overgreb med strafferamme på helt op til 25 års fængsel, men tidligere på ugen modtog han en betinget dom på ti år med et femårigt tilsyn. Det skriver The Independent.

Dommen har fået sindene i kog på nettet. Ifølge den amerikanske radiostation ottumwaradio har en online underskriftindsamling på hjemmesiden Whitehouse.gov indtil videre modtaget næsten 1000 underskrifter på at få dommeren i sagen afsat.

Ifølge The Independent har efterforskerne af sagen udtalt, at overgrebet var nøje planlagt og at gerningsmanden havde tænkt sig at begå en lignende forbrydelse på en treårig dreng, før han blev opdaget.

Det var det amerikanske Homeland Security, som fandt frem til forbrydelsen. De havde gang i en stor international efterforskning om børnepornografi, og opdagede videoen på en computer i Irland.

Efter at være kommet i besiddelse af beviset anvendte de amerikanske myndigheder de sociale medier til at spore sig frem til den unge gerningsmand.

Hjemmesiden MissingCases.com postede billeder af voldtægtsmanden på Facebook, hvilket i sidste ende førte til arrestationen af drengen fra Iowa, skriver The independent.

Gerningsmanden vil resten af livet være registreret som sexforbryder i et nationalt registrer, som ligger offentligt tilgængeligt. Hvis ikke han overholder sin dom kan han risikere op mod 10 års fængsel.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx