Af MADS DEGN - 13/06-17 15:21

Mand til amerikansk diplomat holdt husholderske som sexslave: Det var ikke hans eneste forbrydelseMand til amerikansk diplomat holdt husholderske som sexslave: Det var ikke hans eneste forbrydelse

Tilbage i 2009 kom det frem, at australske Russell Howard, gift med den amerikanske diplomat Linda Howard, over en længere periode havde holdt en etiopisk husholderske som gidsel og sexslave i parrets hjem i Tokyo, Japan.

storybild

Og nu viser det sig, at Russell Howard, som døde i 2012, ikke kun forgreb sig mod den etiopiske kvinde. Ifølge efterforskning, som det amerikanske udenrigsministerium (U.S. Department of State) har stået bag, skulle Russell Howard have misbrugt yderligere tre husholdersker.

Det skriver The Daily Mail.
Overgrebene mod de tre skulle være sket i Yemen, hvor konen Linda Howards var udstationeret i forbindelse med sit embede som diplomat. Det var også i Yemen, at den etiopiske kvinde blev ansat som husholderske for Howard-parret, men det var først, da hun i 2008 flyttede med dem til Tokyo, at Russel Howard begik overgrebene.

Ifølge kvinden selv, voldtog Russell Howard hende første gang i hendes soveværelse en måned efter, de var ankommet til Japan. Herefter fulgte en længere periode med voldtægter, ligesom Russell Howard skulle have tvunget hende til oralsex. Alt imens arbejdede Linda Howard som diplomat på den armerikanske ambassade i Tokyo.

Den etiopiske kvinde fortalte desuden, at hun blev presset til at arbejde 80 timer om ugen til 1 dollar i timen, hvilket svarer til cirka 6.50 danske kroner.

Norge vil forbyde ansigtsdækkende klæder i skolerne
Norge vil forbyde ansigtsdækkende klæder i skolerne

Linda Howard blev i den efterfølgende retssag dømt medskyldig i sagen, da retten i USA vurderede, at hun havde kendskab til sin mands handlinger, og at hun havde tvunget den etiopiske husholderske til arbejde under umenneskelige forhold. Hun blev idømt til at betale 3.3 millioner dollars i erstatning, cirka 22 millioner kroner.

Linda Howard måtte efter retssagen trække sig som amerikansk diplomat og bor i dag i Melbourne, Australien.

Ny aftale sikrer mere fleksibilitet for børnefamilier
Ny aftale sikrer mere fleksibilitet for børnefamilier

LÆS OGSÅ: Mænd der gamer er bedre i sengen

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx