11/01-14 08:17

USA advarer mod mulig terror til vinter-OLUSA advarer mod mulig terror til vinter-OL

Vinterlegene i Rusland kan være et attraktivt terrormål, lyder det. Men der er ingen konkret trussel.

storybild

Vinterlegene i Rusland kan være et attraktivt terrormål, lyder det. Men der er ingen konkret trussel. (Billede: Polfoto)

USA's udenrigsministerium advarer amerikanske borgere mod risikoen for et potentielt terrorangreb under vinter-OL i den russiske by Sotji til februar.

- Storstilede offentlige begivenheder såsom OL kan være et attraktivt mål for terrorister, lyder det i advarslen. Selvom der ikke er tale om en specifik terrortrussel, så opfordrer USA sine borgere til at passe på og advarer også mod mindre kriminalitet, utilstrækkelig lægehjælp og mangel på hoteller.

Dagens brøler: 67-årig udtaget til OL
Dagens brøler: 67-årig udtaget til OL

- Der er ingen tegn på en konkret trussel mod amerikanske institutioner eller borgere, men amerikanske borgere bør være opmærksomme på deres omgivelser og følge god sikkerhedspraksis, skriver udenrigsministeriet i rejseadvarslen.

Udenrigsministeriet fremhæver også en russisk lov, der gør det til en forbrydelse offentligt at fremme ligestilling af homoseksuelle, biseksuelle og transseksuelle. Loven er blevet kraftigt kritiseret fra mange sider.

IOC efter bomber: Rusland vil sørge for et sikkert OL
IOC efter bomber: Rusland vil sørge for et sikkert OL

De russiske myndigheder har valgt at stramme hårdt op på sikkerheden op til vinterlegene i sortehavsbyen Sotji efter de blodige terrorangreb i december i Rusland.

Ifølge nyhedsbureauet AFP tilslutter både soldater i pansrede køretøjer og marinesoldater sig en styrke på 37.000 mand, der skal sørge for sikkerheden i perioden 7. til 23. februar.

Ekspert: Flere bombeangreb i Rusland på vej
Ekspert: Flere bombeangreb i Rusland på vej

Mindst 14 mennesker blev kort før nytår dræbt og 28 såret af en formodet selvmordsbombe i en tætpakket trolleybus i den russiske by Volgograd, der ligger godt 700 kilometer fra Sotji.

Eksplosionen skete dagen efter, at 17 mennesker blev dræbt af en selvmordsbombe på den centrale station i byen.

Obama driller Rusland: Sender lesbiske til OL
Obama driller Rusland: Sender lesbiske til OL

Politiet har bemandet kontrolposter ved motorveje, der fører ind til Sotji, og kun biler eller lastbiler med særlig tilladelse får adgang til området.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Chokfyring i Superligaen: Fyrer...
bt.dk
Morten måtte droppe studiet for at...
bt.dk
Amerikansk betjent sigtes for drab på...
bt.dk
Politiet beder om hjælp: Har du set...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx