06/08-14 10:31

Konge giver fem milliarder til andet lands hærKonge giver fem milliarder til andet lands hær

Libanon får nu økonomisk hjælp af den saudiarabiske konge til at forhindre, at den blodige syriske borgerkrig breder sig til nabolandet

storybild

Efter angreb ind over grænsen fra islamiske ekstremister i Syrien strømmer soldater fra Libanons her nu til for at styrke bevogtningen. (Billede: Polfoto/AP)

Der er hjælp på vej til Libanons hær, der for tiden kæmper mod militante islamister på landets grænse til Syrien.

Saudi-Arabien har besluttet at give en milliard dollar svarende til 5,5 milliarder kroner til den libanesiske hær. Det oplyser Libanons tidligere premierminister Saad Hariri, der befinder sig i Saudi-Arabien.

- Kong Abdullah har meddelt mig sin generøse beslutning om at forsyne den libanesiske hær med en milliard dollar til at styrke hæren i kampen for Libanons sikkerhed, siger Said Hariri ifølge AFP.

Terrortrussel: Norge afblæser skærpet sikkerhed
Terrortrussel: Norge afblæser skærpet sikkerhed

Saudi-Arabien er en militær og økonomisk sværvægter i regionen, og det overvejende sunnimuslimske kongedømme har allerede finansieret våben for tre milliarder dollar (16,5 milliarder kroner) til Libanon, som Frankrig skal levere.

Aftalen om, at Frankrig skulle levere våben på Saudi-Arabiens regning, blev truffet allerede i december, men våbnene lader vente på sig.

Dansker dræbt i Syrien
Dansker dræbt i Syrien

Frankrig insisterede dog tirsdag på, at landet ville overholde aftalen.

- Frankrig står bag beslutningen om at støtte den libanesiske hær, som er en garant for stabilitet og enhed i Libanon, sagde Vincent Floreani, talsmand for Frankrigs udenrigsminister.

Kampene i grænseområdet mellem Syrien og Libanon er de værste siden 2011, hvor opstanden i Syrien mod landets præsident, Bashar al-Assad, begyndte.

Planer om syriske flygtninge i nedlagt kaserne
Planer om syriske flygtninge i nedlagt kaserne

Libanons hærchef, general Jean Kahwaji, siger til nyhedsbureauet AFP, at hæren føler sig stækket i kampen mod jihadisterne i Syrien.

- Denne kamp kræver udstyr, materiel og teknologi, som hæren ikke har, siger han.

Derfor falder hjælper fra Saudi-Arabien på et tørt sted i Libanon, der geografisk er næsten helt omsluttet af Syrien.

Britiske piger taget til Syrien for at kæmpe for islamister
Britiske piger taget til Syrien for at kæmpe for islamister

Den syriske borgerkrig har sendt over en million flygtninge ind i Libanon, og selv om Libanon har erklæret sig neutral i forhold i borgerkrigen i Syrien, har krigen i flere tilfælde krydset grænsen.

De aktuelle kampe mellem jihadisterne og Libanons hær begyndte lørdag, efter at en syrisk mand med tilknytning til den ekstremistiske Al-Nusra-front blev anholdt i Libanon.

/ritzau/AFP

Forsker: Isil vil blive større end al-Qaeda
Forsker: Isil vil blive større end al-Qaeda

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mourinho fik kritik for Champions...
bt.dk
Det så du ikke på tv:...
bt.dk
Kvinde død i trafikulykke
bt.dk
Eriksen om sammenligning med Michael...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx