Af - 06/05-16 10:53

Hjemløs stjal mad for 30 kroner: Dom vender op og ned på altHjemløs stjal mad for 30 kroner: Dom vender op og ned på alt

Den hjemløse mand var dømt til en bøde og seks måneder bag tremmer, men en ny d0m fra den italienske højesteret vækker nu opsigt.

Bildstrecke im Grossformat »

En ny dom fra den italienske højesteret gør det klart, at det ikke er en forbrydelse at stjæle mad, hvis man vel at mærke sulter.

Sådan lyder konklusionen over en sag, hvor en hjemløs stjal mad for 30 kroner i et supermarked.

Det skriver BBC.

Pølse og ost til en værdi af lidt over fire euro kostede en hjemløs mand med ukrainsk baggrund en straf på seks måneder i fængsel og en bøde på 100 euro. Sådan lød dommen, da Roman Ostriakov sidste år blev dømt for at stjålet mad for at stille sulten.

6-årig købte boller til en hjemløs: Gav ham 5000 kroner ved en fejl
6-årig købte boller til en hjemløs: Gav ham 5000 kroner ved en fejl

Nu er sagen blevet afgjort ved højeste sted, og højesteretsdommere har nu afgjort i en principiel dom, at det ikke er ulovligt at stjæle, hvis det vel mærke sker for at overleve.

Dommen faldt mandag, og man lagde vægt på, at der var tale om helt basale menneskelig behov.

- Den tiltaltes tilstand og de forhold, hvor han anskaffede sig varerne beviser, at han tog en lille mængde mad som følge af et akut og essentielt behov for næring - derfor har der været tale om en tilstand af akut nødvendighed, skriver dommerne i deres afgørelse.

Retten lagde desuden vægt på, at selv i et hårdt prøvet land, hvor der ikke er mange penge imellem folk, så 'skal ingen i et civiliseret land sulte - selv ikke de armeste mennesker.'

Hjemløs mand fik stjålet sin violin - så gav de lokale ham en stor overraskelse
Hjemløs mand fik stjålet sin violin - så gav de lokale ham en stor overraskelse

Sagen om den hjemløses dom har vakt en del omtale i Italien, hvor flere har kritiseret, at en sag om varer for mindre end fem euro har skulle gå hele vejen igennem tre retsinstanser for at blive løst på en fornuftig måde.

Den hjemløses forsvarer har begge gange appelleret dommen i håb om at forkorte straffen på seks måneders fængsel. Nu er dommen definitiv, og han slipper for både fængsel og bøde.

Hjemløse Mark kom Nicole til hjælp: Her er hendes gave til ham
Hjemløse Mark kom Nicole til hjælp: Her er hendes gave til ham

En italiensk avisklumme skriver, at der hver dag er mere end 600 mennesker, der melder sig ind i rækkerne, der lever under fattigdomsgrænsen.

LÆS OGSÅ: Nicole missede sidste tog: Hjemløse Mark kom til undsætning

LÆS OGSÅ: Vandt på skrabelod: Nu har hun ændret hjemløs mands liv

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Remee er ikke imponeret over Sanne:...
bt.dk
Tidligere dobbeltagent fundet hængt i...
bt.dk
'Mette Frederiksen, du må aflive et...
bt.dk
Godt nyt til FCK efter fadæse:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx