Af - 16/09-14 07:36

Serievoldtægtsmand og morder får ret til aktiv dødshjælpSerievoldtægtsmand og morder får ret til aktiv dødshjælp

Belgien tillader, at en dømt voldtægtsforbryder og drabsmand efter 30 år i fængsel kan modtage aktiv dødshjælp

Belgien, der er et af få lande i verden, som tillader aktiv dødshjælp, har accepteret en dømt serievoldtægtsforbryders ønske om at dø, oplyser hans advokat.

Frank Van Den Bleeken, der har siddet i fængsel de seneste 30 år for adskillige voldtægter, som i ét tilfælde kostede et offer livet, har i årevis anmodet staten om at hjælpe ham med at gøre en ende på sit liv på grund "ulidelige psykiske problemer".

- Jeg er et menneske, og uanset hvad jeg har gjort, er jeg stadig et menneske. Så, ja, giv mig aktiv dødshjælp, lyder ønsket ifølge belgisk tv fra Van Den Bleeken.

Han vil inden for de kommende dage blive flyttet fra sin fængselscelle i Brügge til et hospital, hvor læger vil tage hans liv.

Belgien tillod som det kun andet land i verden aktiv dødshjælp i 2002. Sidste år fik 1807 personer hjælp til at dø i Belgien. Holland var det første land til at indføre aktiv dødshjælp.

Der er stramme regler for, hvem der kan blive godkendt til aktiv dødshjælp. Personer skal blandt andet være ved bevidsthed og have udtrykt et "frivilligt, overvejet og gentaget" ønske om at dø.

Ifølge Frank Van Den Bleekens advokat opfylder han alle disse betingelser og har været i store, psykiske smerter de seneste fire år. Han betragter sig selv som en trussel mod samfundet og har afvist en mulighed for at komme i betragtning til en prøveløsladelse.

Kun én gang de seneste 30 år har han været uden for fængslet, og det var da han deltog i sin mors begravelse.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Putin trækker en streg i sandet: Her...
bt.dk
Bestilte håndbajere til delegationen:...
bt.dk
Dansk tennis-komet tager kæmpe-skalp
bt.dk
Per undrer sig: Mor har været død i 9...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx