14/03-15 08:55

Bosnisk bombe har forbindelse til Malmøs superkriminelleBosnisk bombe har forbindelse til Malmøs superkriminelle

Bombe på vej til Sverige var lavet af håndgranater og havde tidsindstilling. Bomben blev opdaget i Bosnien.

storybild

(Billede: Polfoto)

En bombe fra Bosnien til Sverige trækker tråde dybt ind i Malmøs kriminelle underverden og nogle af byens absolutte topfigurer, der opererer på den forkerte side af loven, skriver avisen Aftonbladet.

Politimesteren i Malmø, Stefan Sintéus, beskriver fredagens dramatiske anholdelser i Bosnien som en succes. Aktionen er ifølge ham led i en større efterforskning, der har stået på i længere tid centreret om Malmøs kriminelle superliga.

- Vi kan ikke sige, at det handler om bandekriminalitet. Det handler om grove voldsforbrydelser og hærdede kriminelle, som vi anser for strategisk vigtige i Malmø. Mennesker, der er i den øverste kriminelle liga, siger Sintéus ifølge avisen.

Svensk politimester afblæser rygter om bosnisk terror
Svensk politimester afblæser rygter om bosnisk terror

Han vil dog ikke kommentere, hvorvidt politiet i Malmø har anholdt nogen i forbindelse med aktionen i Bosnien, hvor blandt andet en svensk statsborger blev anholdt.

En bombe blev fundet i tre mænds bagagerum, da de i bil var ved at køre ud af Bosnien med kurs mod Sverige, men svensk politi var hurtig til at afvise, at det skulle have relation til terror.

- Der er blevet fundet en sprængladning, som man ville have med til Sverige. Men jeg vil ikke spekulere i, hvad sprængladningen skulle bruges til, siger Stefan Sintéus til Aftonbladet.

Over for nyhedsbureauet TT siger han, at der ikke findes noget, som tyder på, at det var terrorrelateret.

Avisen Expressen skriver, at bomben formentlig var bestillingsarbejde, og at den bestod af håndgranater og en form for tidsindstilling.

Fem anholdt i Bosnien for terrorplaner mod Skandinavien
Fem anholdt i Bosnien for terrorplaner mod Skandinavien

I alt fem personer er blevet anholdt i et samarbejde mellem bosnisk, hollandsk og svensk politi. Operationen er gået under kodebetegnelsen "Benelux".

- For trygheden i Malmø, for borgerne i Malmø, er dette en meget vigtig del i efterforskningen, siger Sintéus.

Ifølge flere svenske aviser er baggrunden et igangværende bandeopgør i Malmø, hvor der er detoneret en stribe bomber. Politichefen afviser dog at kommentere på de oplysninger.

Den anholdte svenske statsborger bor i Malmø og er tidligere blevet dømt for grov kriminalitet

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mourinho fik kritik for Champions...
bt.dk
Dansk designer forbavset over vare i...
bt.dk
Renterne er på vej op: Så stor bliver...
bt.dk
37-årig hacker bag afsløring af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx