25/08-14 10:50

Dræbt teenager begraves mandag i FergusonDræbt teenager begraves mandag i Ferguson

Adskillige mennesker ventes at møde op, når Michael Brown skal begraves. Teenagers far maner til ro.

storybild

(Billede: Polfoto)

Mange tusinde mennesker ventes mandag at deltage i begravelsen af den sorte teenager Michael Brown, der blev skudt og dræbt af en hvid politimand den 9. august, selv om han var ubevæbnet.

Begravelsen indledes klokken 10 lokal tid (klokken 17 dansk tid) i en baptistkirke, der har plads til 5000 mennesker. Et massivt sikkerhedsopbud meldes på plads, da myndighederne frygter, at der kan opstå uroligheder i forbindelse med ceremonien.

Guvernør beordrer nationalgarden væk fra Ferguson
Guvernør beordrer nationalgarden væk fra Ferguson

Ferguson-politi sender betjent hjem efter dødstrussel
Ferguson-politi sender betjent hjem efter dødstrussel

Den dræbtes far har forud for begravelsen opfordret til fred efter mange dages voldsomme uroligheder, der har blotlagt dybe spændinger mellem sorte og hvide i det amerikanske samfund.

- Det eneste, jeg ønsker, er fred, når vi steder vores søn til hvile, siger faren til den dræbte teenager, Michael Brown senior, der søndag deltog i en fredelig protestaktion mod politiet i Ferguson.

Under aktionen talte præsten og borgerretttighedsforkæmperen Al Sharpton, som USA's præsident Barack Obama engang har kaldt en af dem, der "taler på vegne af de undertrykte, som er uden stemmer."

- Uroligheder under begravelsen vil kun belaste navnet Michael Brown, sagde Sharpton, som også har kritikere, der anser ham for at være en af dem, der tidligere har opildnet til politisk vold.

I næsten to uger har demonstranter været på gaden i Ferguson, og i forbindelse med demonstrationerne har der været plyndringer og vandalisme.

Kaos og uro fortsætter: Nyt politidrab på sort mand
Kaos og uro fortsætter: Nyt politidrab på sort mand

Demonstranterne har krævet en fuld belysning af, hvad der skete, da en betjent den 9. august dræbte den ubevæbnede Brown med seks skud.

Politiet hævder, at Brown og en kammerat blev stoppet, hvorefter der udviklede sig tumult. Her forsøgte Brown angiveligt at række ud efter betjentens skydevåben.

To navngivne øjenvidner hævder, at Michael Brown havde hænderne hævet over hovedet og råbte, at han ville overgive sig, da han blev skudt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere dobbeltagent fundet hængt i...
bt.dk
Kvinde død på stedet i trafikulykke
bt.dk
Din soveposition bestemmer din hovedpude
bt.dk
Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx