Af - 07/10-16 14:01

GALLERI: Glem alt om den nuttede panda - her er 6 GRIMME, truede dyrearterGALLERI: Glem alt om den nuttede panda - her er 6 GRIMME, truede dyrearter

Miljøorganisationen Verdens Skove har udpeget seks grimme, truede dyrearter, som vi ikke må glemme.

Bildstrecke im Grossformat »
Fuglen, der med sine store øjne kan forveksles med en gal professor, der ikke har sovet nok, tilbringer dagen på en træstub, som den med sin camouflage ligner en forlængelse af, mens den jager insekter om natten. Fuglen, der med sine store øjne kan forveksles med en gal professor, der ikke har sovet nok, tilbringer dagen på en træstub, som den med sin camouflage ligner en forlængelse af, mens den jager insekter om natten. Den knap så kønne Amazonas-fisk har menneskelignende tænder, der er beregnet til at knuse nødder, frugter og frø. Den er også berygtet for at forveksle mænds testikler med dens normale kost. Den elektriske ål kan give stød på op til 650 volt, næsten tre gange den strømstyrke, der er i en dansk stikkontakt, der både kan bruges til jagt, at finde vej og til at give fjender en slem overraskelse. Andre elektriske fiskearter bruger deres elektriske signaler til at kommunikere, og nogle slås sågar om retten til frekvenser, der bedst tiltrækker en mage. Den lille flagermus, der ligner en blanding mellem en gris og en uldtot, lever blandt andet af frugt. Det gør den til skovens medhjælper, da den spreder frø fra træer gennem sin afføring. Selvom det røde ansigt ligner en mås, der har fået smæk, er det også et tegn på, at den ikke er syg, og blandt andet er fri for malaria. Så jo rødere et hoved, jo bedre er chancerne for at finde en mage. Selvom det røde ansigt ligner en mås, der har fået smæk, er det også et tegn på, at den ikke er syg, og blandt andet er fri for malaria. Så jo rødere et hoved, jo bedre er chancerne for at finde en mage. Den grimme, men farverige grib har en dårlig lugtesans, hvilket normalt er upraktisk i Amazonas. Den følger til gengæld efter andre gribbe, der lugter bedre, og kan med sin størrelse og farverige udseende jage de andre fra truget, når den når frem til et ådsel.

Den bedårende kæmpepanda er ofte i fokus, når snakken falder på truede dyrearter.

Men miljøorganisationen Verdens Skove har udpeget seks grimme, truede dyrearter, som vi ikke må glemme.

Galleri: Sådan ser fugle ud med arme
Galleri: Sådan ser fugle ud med arme

- Det er ikke fordi, at det ikke er vigtigt at hjælpe hvaler og tigre. Men der er masser af arter, der bliver udryddet i stilhed, fordi de får meget mindre opmærksomhed på grund af deres udseende, siger Nikolai Lang, kommunikationschef i miljøorganisationen.

I en pressemeddelelse fortæller han, at mange af de mindre charmerende arter har vigtige funktioner funktioner i de økosystemer, de lever i:

- For eksempel spiser nogle typer flagermus bestemte frugter, og gennem frøene i deres afføring hjælper de disse træarter med at blive spredt. De træer er igen hjem for andre dyr. Hvis en enkelt flagermusrart forsvinder, uanset om den er nuttet eller ej, vil konsekvenserne sprede sig ned gennem økosystemet, siger han.

GALLERI: Sådan ser dyr ud uden hals
GALLERI: Sådan ser dyr ud uden hals

GALLERI: Sådan ville dyr se ud hvis øjnene sad foran
GALLERI: Sådan ville dyr se ud hvis øjnene sad foran

På listen over de grimme, truede dyrearter finder man blandt andet Potoo-fuglen, den elektriske ål, den rødhovedet uakari-abe, kongegribben, den honduranske hvide flagermus og Pacu-fisken.

Se alle dyrene i galleriet øverst.

GALLERI: Sjovt! 12 dyr, der ligner kendisser på en prik
GALLERI: Sjovt! 12 dyr, der ligner kendisser på en prik


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx