Af - 06/04-14 09:23

Mor på socialt medie: Min søn er transseksuel - og jeg er stolt!Mor på socialt medie: Min søn er transseksuel - og jeg er stolt!

Hvad gør man, når ens datter pludselig bliver ens søn? En mor delte sine tanker og følelser med sine venner – og omverdenen.

storybild

(Billede: Polfoto/TYCHO GREGERS)

Da Jodi Gholson Oliver annoncerede, at hendes barn er transseksuel, var det ikke bare en besked. Hun fejrede det.

Den 27. marts uploadede Oliver, der bor i Las Vegas, USA, et billede af en hvid stork med ordene 'It's a BOY' ('Det er en dreng', red.). I tilknytning til billedet delte hun en rørende, men glædesfyldt, besked om sin 19-årige søn, Jes. Det skriver Huffington Post.

- Ja, det er sandt! Jeg er stolt over at annoncere, at jeg har født en dreng den 18. december, 1994. I omkring 18 ½ år troede vi, han var en pige, der bare godt kunne lidt insekter, tatoveringer, flammer, kranier, slanger, firben og så videre, skriver hun.

Fans vil gøre transseksuel til lingeri-model
Fans vil gøre transseksuel til lingeri-model

- Så en dag forklarede Jes, at han aldrig følte, han skulle have været en pige men altid identificerede sig som dreng og derfor planlagde at leve som en mand (et udtryk kaldet transseksuel, hvis du ikke er sikker), forklarer hun.

- Det her er noget, vi alle har set i løbet af årene, og jeg er så glad for, at han endelig kan føle sig som den person, han blev født til at være!

Transseksuel mand har født en baby
Transseksuel mand har født en baby

Beskeden, der var henvendt til morens venner, fik dog hurtigt opmærksomhed fra ukendte personer. Jes besluttede sig for at dele sin mors inspirerende besked på det sociale medie Tumblr og tilføjede ordene:

- Min mor fortalte sine Facebook-venner/-familie, hvad der sker for mig for tiden, og det her er, hvordan hun gjorde det. For pokker, yeah, mor, skrev han.

Hans opdatering har fået mere end 155,000 reaktioner fra brugere, der støtter hans ærlighed.

Topmodel: Ikke flere spørgsmål om mine kønsdele
Topmodel: Ikke flere spørgsmål om mine kønsdele

Senere vendte hans mor tilbage. Hun understreger, at det er op til folk selv at have en holdning til emnet:

- Jeg har læst nogle knap så opmuntrende kommentarer, og det er ok. Vi lever i et land, hvor der er ytringsfrihed, og uden den ville jeg ikke kunne have lavet min bekendtgørelse.

- Jeg beundrer Jes for at være modig nok til at vandre til rytmen af han egen tromme hele hans liv. Han kunne have valgt den 'lette' vej, men han valgte ruten til 'sandhed', og ved at gøre dette, og vi alle taler om det, vil den 'lette' rute med tiden blive den, der fører til 'sandhed', afsluttede den stolte mor, der også kunne berette, at hun var både overrasket og taknemmelig for de mange reaktioner, hun har modtaget.


LÆS OGSÅ: Overfald på transseksuel giver hårdere straf

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tiltalt for kokainkørsel: Medinas...
bt.dk
Drama i det britiske kongehus:...
bt.dk
Zuckerberg indrømmer: Vi har 'begået...
bt.dk
Stjerneadvokat om Peter Madsen: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx