Af - 07/02-14 09:54

OL-hånere er mere populære end OLOL-hånere er mere populære end OL

Twitter-profilen @SochiProblems har nu langt flere følgere end den officielle OL-profil på det sociale medie.

storybild

Twitter flyder over med billeder af ting i den russiske OL-værtsby Sochi, der endnu ikke er helt klar til dagens åbningsceremoni. For eksempel denne vej. (Billede: Twitter/@SimonRosner)

Den officelle Twitter-profil for Vinter-OL i Rusland hedder @Sochi2014 og har 136.000 følgere. Det lyder da meget pænt, tænker du måske.

Men det virker knap så imponerende med tanke på, at profilen @SochiProblems har overhalet arrangørernes officielle profil indenom og nu har hele 188.000 følgere på det sociale medie.

Reklame giver Putin fingeren: 'OL har altid været lidt homo'
Reklame giver Putin fingeren: 'OL har altid været lidt homo'

Som navnet antyder har personen – eller personerne – bag profilen gjort en dyd ud af at påpege de mange profiler med forberedelserne til OL; blandt andet har en lang række journalister på Twitter fremvist billeder af og skrevet om blandt andet mærkelige skilte, ufærdige bygninger og mystiske hotel-oplevelser. Mange af disse fotos og fortællinger er blevet delt af @SochiProblems.


Vinter-OL i den russiske by Sochi ser ellers ud til at blive det suverænt dyreste OL nogensinde, på trods af at sommerlegene traditionelt har kostet væsentligt flere penge end vinterens mere kølige udfoldelser.

Overvågning: Lurer Putin i badet til OL?
Overvågning: Lurer Putin i badet til OL?

Hele 280 milliarder kroner har Rusland allerede brugt, og alligevel er værtsbyen tilsyneladende ikke helt klar. Putin lovede ellers tilbage i 2007, at 'alt står færdigt til tiden'.

Ifølge Lilia Shevtsova fra den ansete russiske tænketank Carnegie skal de store omkostninger ses i lyset af, at afholdelsen af OL er et gigantisk prestigeprojekt for landets præsident Vladimir Putin.

Google går ind i kampen mod Putins homolov
Google går ind i kampen mod Putins homolov

- De fleste statsledere kunne godt tænke sig at få OL til landet, men for Putins vedkommende har det været en absurd besættelse. Det har været hans yndlingsprojekt fra starten, og han har brugt al sin energi og magt på at få det gennemført, siger hun til Information.

Mens @SochiProblems flyder over med billeder af mislykkede OL-forberedelser, får man et noget mere rosenrødt billede af legene på den officielle profil.


LÆS OGSÅ: Budweiser dropper OL: Vi tør ikke tage til Rusland

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Prins Harry har valgt sin forlover...
bt.dk
Forhandlere er gået hjem: Her er...
bt.dk
Markant profil i hårdt angreb på sit...
bt.dk
Nægtede at følge...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx