17/04-14 15:39

Foghs rådgiver om Putin-beskyldninger: Totalt nonsensFoghs rådgiver om Putin-beskyldninger: Totalt nonsens

Anders Fogh Rasmussen har aldrig optaget samtaler under møder med Putin eller nogen som helst andre, lyder det

storybild

(Billede: Polfoto/AP)

Ruslands præsident, Vladimir Putin, beskylder Natos generalsekretær Anders Fogh Rasmussen for, at han i sin tid som Danmarks statsminister hemmeligt optog samtaler med præsidenten, som han derefter lækkede til pressen.

Det afvises af Nato-generalsekretærens særlige rådgiver som "totalt nonsens".

- Disse beskyldninger er totalt nonsens. I hele Anders Fogh Rasmussens tid som statsminister har han aldrig medbragt en diktafon til at optage møder med hr. Putin eller nogen som helst andre, siger Jonas Torp, der er særlig rådgiver for Fogh, til Ritzau.

Putin: Anders Fogh lækkede hemmelig samtale
Putin: Anders Fogh lækkede hemmelig samtale

Den russiske præsident fremsatte beskyldningerne mod Anders Fogh Rasmussen under sin årlige spørgesession på russisk tv, hvor russere kan ringe ind og stille præsidenten spørgsmål.

Putin nævnte beskyldningen mod Natos øverste chef i forbindelse med en efterlysning af mere tillid mellem Rusland og USA.

- Til en vis grad er tillid blevet tabt, men vi mener ikke, at det er vores skyld, siger Putin, som mener, at USA har været hyklerisk, hvilket har bragt forholdet mellem Moskva og Washington ned på et lavpunkt, der får mange til at tale om Den Kolde Krig igen.

- USA kan handle i Jugoslavien, i Irak, i Afghanistan og Libyen. Men Rusland har ikke ret til at forsvare dets interesser, siger han.

Om Fogh Rasmussen siger Putin, at denne i sin tid som dansk statsminister hemmeligt havde optaget og lækket en privat samtale mellem dem til pressen:

- Jeg havde svært ved at tro mine egne øjne og ører ... Hvilken form for tillid kan der være efter en sådan episode, siger han.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Engelsk betjent udskrevet efter...
bt.dk
'Det var mega pinligt, og jeg flovede...
bt.dk
BTs Formel 1-ekspert om...
bt.dk
Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx