Af - 06/01-15 18:24

3-årig dreng reddet af rum-teknologi3-årig dreng reddet af rum-teknologi

Den 3-årige engelske Georgie blev født med en sygdom, der gjorde, at han aldrig ville gå normalt. Nu tager han sine første skridt ved hjælp af teknologi, der bliver brugt af Nasa.

Bildstrecke im Grossformat »

Lægerne sagde, at Georgie aldrig ville komme til at gå. Nu tager den tre-årige sine første skridt takket være en alternativ behandling koblet med Nasa-teknologi, der er beregnet til astronauter.

Det skriver Daily Mail.

Det begyndte som ét lille skridt for Georgie, men blev et kæmpe spring for hele familien. Georgie Craig har en medfødt lidelse, Global Delay Disorder, der giver ham svære problemer med at bevæge sig og gør det umuligt for ham at kommunikere. Sygdommen er beslægtet med Downs Syndrom.

Takket være en særlig dragt, TheraSuit, der er udviklet til at hjælpe astronauter til at bevare muskelstyrken i vægtløs tilstand, har den handicappede tre-årige nu taget sine første skridt uden hjælp.

Rollingens forældre, den 30-årige Naomi Jamieson og den to år yngre far, Dean Craig, frygtede ellers, at deres søn aldrig ville komme til at gå. Derfor undersøgte de metoder, der kunne hjælpen sønnen, men som ikke var dækket af den offentlige sygesikring.

Deres søgen bar frugt.

Forældreparret fandt frem til TheraSuit-dragten, der blandt andet består af gummistropper, der hjælper kroppen med at bevæge sig i de rigtige baner. Dragtens stramme styring hjælper den handicappede Georgie til at lave nye forbindelser i hjernen, når den guider hans bevægelser.

Forældre trodser lægers råd om abort: Fejrer nu søns første fødselsdag
Forældre trodser lægers råd om abort: Fejrer nu søns første fødselsdag

Dragten blev oprindeligt udviklet i forbindelse med russisk rumfart i 1970'erne, senere blev den videreudviklet i USA. TheraSuitet er oprindeligt lavet for at modvirke, at astronauterne mister både muskelmasse og -styrke, når de rejser i rummet i vægtløs tilstand udenfor Jordens tyngdekraft.

Alene at høre terapeuternes vurdering: 'At der kunne være håb for Georgie,' var ifølge moren 'fantastisk.'

- Da det hele begyndte havde vi ingen idé om, hvor det ville bære hen for Georgie, men at høre en specialist fortælle os, at hun var sikker på, at Georgie ville komme til at gå - det var kæmpestort for os, siger moren Naomi.

TV: Viktoria valgte at få amputeret sit ene ben - nu danser hun på en syl
TV: Viktoria valgte at få amputeret sit ene ben - nu danser hun på en syl

Lille Georgie begyndte sin træning i sidste måned med fire ganges træning om ugen i tre-timers pas. Efter bare en måneds træning på juleaften tog den lille fyr hele 11 skridt uden hjælp fra hverken forældre eller noget at støtte sig til.

- Det er den bedste julegave, vi kunne ønske os. Det var virkelig et mirakel, lyder det fra moren.

Træningen er dog i den dyre ende, og det første forløb i træningen kostede alene 5.000 pund, lidt over 47.000 danske kroner. Derfor har forældrene startet en indsamlingskampagne, hvor man kan donere til lille Georgie på indsamlings-sitet 'Just Giving.'. Indtil videre har familien samlet 7.000 pund ind, men håber på at kunne samle i alt 20.000 pund ind til yderligere behandlinger i fremtiden.

Far raser mod folk, der joker med Downs syndrom: - Mille er den smukkeste i verden
Far raser mod folk, der joker med Downs syndrom: - Mille er den smukkeste i verden

- Vi vil bare gerne give ham en bedre livskvalitetet, og måske en dag kunne føre en samtale med ham, siger moren Naomi, der passer sin dreng på fuld tid, og har droppet arbejdsmarkedet.

I klippet nedenfor kan man se et eksempel på, hvordan astronaut-træningen foregår, når den hjælper børn til at gå.


LÆS OGSÅ: Rørende gestus: Handicappet dreng hyldes af 60.000 på stadion

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx