Af - 30/07-16 22:09; Opdateret: 30/07-16 22:21

Politiet fik et chok da de ransagede narkobarons fængselscellePolitiet fik et chok da de ransagede narkobarons fængselscelle

Politiet måtte gnide sig i øjnene, da de ransagede en berygtet narkoboss' fængselscelle. Den lignede langt fra den klassiske celle med en stenhård briks og et ulækkert toilet.

Bildstrecke im Grossformat »

Selvom danske fængselsceller med deres cirka syv kvadratmeter, fjernsyn, radio og cd-afspiller flere gange af udenlandske kriminelle er blevet kaldt for 5-stjernede hoteller, må de se sig forbigået af den celle, som den berygtede brasilianske narkobaron Jarvis Chimenes Pavão afsonede i i Tacumbufængslet i Paraguays hovedstad Asuncion.

TV: Her blev Mexicos mest eftersøgte narkobaron fanget
TV: Her blev Mexicos mest eftersøgte narkobaron fanget

Cellen var - uden om myndighedernes kendskab - blevet indrettet som en tre-værelses luksuslejlighed med stort plasmafjersyn, bibliotek, konferencerum, sofa, dobbeltseng, dvd-maskine og meget mere.

Pavãos utraditionelle fængselscelle blev tilfældigt opdaget under en ransagning af fængslet, fordi man kort forinden havde fundet en bombe inden for murene af Tacumbu.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

De paraguayske myndigheder mistænker, at bomben skulle bruges til at sprænge et hul i fængselsmuren, så Jarvis Chimenes Pavão kunne forsvinde ud i friheden.

Sean Penn mødtes med narkobaron før tilfangetagelse
Sean Penn mødtes med narkobaron før tilfangetagelse

Narkobaron vil hive Sean Penn i retten for påstand
Narkobaron vil hive Sean Penn i retten for påstand

Historien om den brasilianske narkobaron giver uomtvisteligt associationer til en anden berygtet narkobaron: Pablo Escobar.

Den columbianske storkriminelle lykkedes nemlig ligesom Pavão at indrette sig komfortabelt under afsoning af en længere straf. Her var der dog ikke tale om en enkelt celle. Escobar fik designet et helt fængsel, hvor han og vennerne kunne boltre sig og slå den fra staten fastlagte tid ihjel.

Under ransagningen af Chimenes Pavãos celle fandt man flere dvd'er med Netflix-serien 'Narcos', som netop handler om Pablo Escobar. Det viser sig, at den nu afdøde colombianske narkokonge var en af Pavãos helt store helte.

Myndigheder advarer mod død narkobarons farlige flodheste
Myndigheder advarer mod død narkobarons farlige flodheste

Jarvis Chimenes Pavão anses for at være en af Sydamerikas mest betydningsfulde og farlige narkokriminelle. Hans otteårige dom i Paraguay udløber til næste år, men han står til at blive udleveret til Brasilien, hvor han er tiltalt for flere narkorelaterede forbrydelser. Det er nok derfor, narkokongen planlagde en lille, uannonceret smuttur fra fængslet?

Sådan gik det dog ikke, og Jarvis Chimenes Pavão er nu flyttet til mere beskedne gemakker, som tilhører det paraguyaske politis specialstyrker.

I kølvandet på skandalen er flere højtstående personer i det sydamerikanske land blevet fyret. Heriblandt justitsminister, Carla Bacigalupo.

– Vi har tænkt os at ødelægge Chimenes Pavãos celle og foretage de fornødne handlinger mod de fængselschefer, som har tilladt fangen disse privilegier, siger den nye minister, Ever Martinez, ifølge AFP.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx