Af Ritzau - 09/11-16 18:46

Islamisk Stat forsvarer sig med tunnelsystemerIslamisk Stat forsvarer sig med tunnelsystemer

Kurdiske enheder trængte ind i hus med skydeklare våben og fandt kun en lille tunnelindgang.

storybild

Peshmergastyrker trænger ind i byen Bashiqa, hvor Islamisk Stat har udviklet et netværk af tunneler, så de under jorden kan komme fra et hus over til en anden bydel. (Billede: Reuters/Thaier Al-sudani)

Irakiske kurdiske styrker kom under massiv beskydning fra et laksefarvet hus i udkanten af byen Bashiqa, som kontrolleres af Islamisk Stat, men da de stormede det, var det tomt.

- Den mest heftige modstand kom derfra, siger korporal Hawkar Weis og peger hen på en toetagers bygning i den østlige udkant af Bashiqa, som nu kontrolleres af kurdiske peshmergakrigere.

- Krigerne fra Islamisk Stat brugte tunneler for at komme fra det hus og over i andre bydele, siger peshmergakrigeren.

De kurdiske enheder trængte ind i huset med skydeklare våben og fandt frem til en lille tunnelindgang, som var dækket med et tæppe. Tunnelerne var gravet ved hjælp af en motor, som trak spande med jord op nedefra.

Peshmergastyrker generobrede Bashiqa fra Islamisk Stat tidligere i denne uge efter kampe i gaderne og luftbombardementer af jihadisternes stillinger. Kampene har ødelagt og skadet mange af byens lave og stærkt farvede huse og butikker.

- Selv efter de kurdiske styrker indtog en stor del af Bashiqa, måtte vi kæmpe mod en lille gruppe af jihadister fra Islamisk Stat, som konstant flyttede deres stillinger ved hjælp af et netværk af tunneler, siger de kurdiske militsfolk.

Militante fra Islamisk Stat forsøgte et sidste forsvar af Bashiqa tirsdag, hvor de brugte tunnelerne til at transportere krigere og selvmordsbombere rundt for at påføre de angribende styrker så store skader som muligt.

Tilbageerobringen af dele af Bashiqa er et led i en offensiv i området øst for storbyen Mosul.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde bragede ind i køreskolen, da...
bt.dk
Se listen: Her er fraværet højest på...
bt.dk
Tidligere DR-vært scorer nyt topjob
bt.dk
DR-ansat rasede over DR-program: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx