Af - 06/09-16 10:18

Så lang tid bruger mænd på at vente på shoppende kvinder gennem livetSå lang tid bruger mænd på at vente på shoppende kvinder gennem livet

Man kan roligt sige, at der bliver ventet på konen.

Bildstrecke im Grossformat »
- Hvis der er gode tilbud, så skal jeg. Jeg starter med at tjekke om butikkerne har gode tilbud på nettet. Jeg går højere op i at gøre et godt køb, end om jeg har brug for varen. - Jeg har slet ikke tid til at shoppe i dag, da jeg er på arbejde til klokken 22 i Fona. Men ellers ville jeg nok, da det ligesom ligger i mentaliteten, at man skal bruge penge Black Friday. - Det kunne da godt ske, hvis jeg lige ser et eller andet, som kunne være noget. Jeg går i hvert fald ud og kigger. - Jeg har ikke tænkt på at købe noget endnu. Men det er mest fordi, jeg har en lang dag på mit studie. Senere skal vi dog ind til byen, men kun for at tage billeder, da jeg går på 'Fatamorgana', som er Danmarks fotografiske billedkunstskole. 34 procent af kvinder kan godt finde på at købe noget på udsalg, alene fordi, det er på udsalg. Ikke fordi, de har særligt brug for varen. Tilsvarende gælder kun 21 procent af mændene. Kilde: Ann Lehmann Erichsen, der er forbrugerøkonom hos Nordea. Hun taler på baggrund af en undersøgelse, som Nordea har fået foretaget af Gallup. - Som forbruger skal man huske at gøre sit hjemmearbejde, inden man går amok til Black Friday, siger Ann Lehmann Erichsen, der er forbrugerøkonom hos Nordea. Hendes råd er: 1. Sæt dig ned og find ud af, hvad du mangler 2. Hvorfor du mangler jeg det 3. Læg en plan for de helt konkrete butikker, du kan få det i 4. Aftal med dig selv på forhånd, hvad det må koste. I befolkningen vokser kendskabet til Black Friday. Over halvdelen af danskerne (52 procent) kender til Black Friday, mens 44 procent af danskerne ikke kender til det amerikanske fænomen. Det viser nye tal fra Dansk Erhverv. I alt forventer 12 procent af danskerne at gøre et indkøb i forbindelse med Black Friday. Både Ann Lehmann Erichsen, der er forbrugerøkonom hos Nordea og Martin Barfoed, der er politisk konsulent i Dansk Erhverv, forventer, at Black Friday i år - omsætningsmæssigt - bliver endnu vildere. Sidste år (28. november, 2014) nåede dankort-forbruget over 1,5 milliarder kroner. Det viser nye tal fra Dansk Erhverv. Nye tal fra Dansk Erhverv viser, at Black Friday sidste år kom i top 10 over dage med størst dankortomsætning nogensinde herhjemme. 44 procent af de danske butikker forventer at tilbyde kunderne et særligt godt tilbud i de fysiske butikker. I 2014 var det tal 28 procent. Det viser tal fra Dansk Erhverv. Antallet af danske butikker, der forventer at tilbyde kunderne et særligt godt tilbud, både på nettet og i de fysiske butikker, er fordoblet fra 2014-2015. Fra ni procent til 18 procent. Det viser tal fra Dansk Erhverv. - Med vores særlige system kan kunderne allerede stille sig i kø på nettet fra midnat. Klokken seks i morgen tidlig har kunderne mulighed for at købe, oplyser Martin Aamand, der er kommunikationskonsulent i Dansk Supermarked. Af konkurrencemæssige hensyn oplyser Dansk Supermarked ikke, hvor mange kunder, systemet kan håndtere.

Metroxpress var sidste år på gaden for at fornemme stemningen omkring Black Friday-fænomenet.

Man kender synet. En mand vader rundt efter konen, mens han holder hendes 12 poser. Kort efter sidder han sammensunket i en fesen futon i Magasin, mens kvindemennesket prøver syv par nye halstørklæder og noget, der mest minder om en toga.

Mor efterlod sit barn i brandvarm bil for at gå på shopping
Mor efterlod sit barn i brandvarm bil for at gå på shopping

Men hvor lang tid af ens liv går der rent faktisk med at vente på shoppende kvindemennesker? Det har 'Andrews Air Conditioning' undersøgt i en undersøgelse, der passende også skulle kortlægge, om det mest irriterende ved shopping kunne være indeklimaet.

Det skriver Daily Mail.

Danskerne er vilde med shopping på nettet
Danskerne er vilde med shopping på nettet

I gennemsnit venter en mand 23 minutter per shoppingtur, og da de adspurgte par i undersøgelsen shopper sammen to gange om måneden, bliver det altså 47 minutter om måneden - eller ni timer og 22 minutter om året.

Og hele 24 dage på et menneskeliv. Hvor man akavet venter foran et forhæng.


LÆS OGSÅ: Se det tankevækkende eksempel: Hvorfor er t-shirten til kvinder dyrere?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx